'Per unes vides dignes': concentració a Tarragona per «rescatar les persones, les feines i els salaris»

Convocada per CCOO, UGT, USOC i diverses entitats socials, la mobilització ha aplegat un centenar de persones a la Rambla Nova
Imatge de la concentració d'avui dissabte, 27 de juny, a la Rambla Nova de Tarragona | Àngel Ullate

Poc més d’un centenar de persones s’han concentrat avui dissabte, 27 de juny, a la Rambla Nova de Tarragona, just a tocar de la rebatejada plaça de Julio Antonio —estàtua dels ‘Despullats’— i a pocs metres de la seu tarragonina de Comissions Obreres. La manifestació, precisament, convocada arreu de Catalunya pels sindicats CCOO, UGT i USOC, conjuntament amb diverses entitats socials, ha reclamat «un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris» arran de la pandèmia del coronavirus. Aquesta mobilització, que s’ha replicat a diverses ciutats catalanes com Barcelona, Mataró, Terrassa, Lleida o Girona, forma part d’una convocatòria més àmplia que tindrà lloc arreu de l’Estat espanyol aquest mateix cap de setmana.

A Tarragona, concretament, algunes personalitats polítiques han fet acte de presència, com els socialistes Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo, diputats al Parlament de Catalunya, o l'exconseller flixanco, també del PSC, Xavier Sabaté. Durant la concentració, celebrada aquest migdia, diverses persones han aportat el seu testimoni, explicant les problemàtiques que han viscut en pròpia pell durant la greu crisi sanitària, econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19.

"Reincidents i perillosos: Assalten la casa d'una família a TGN amb ganivets i un matxet" "Una famosa extenista es deixa veure per Tarragona després del confinament"