La contaminació al mar serà el fil conductor del Parc de Nadal de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona també ha presentat aquest dimecres la programació del Casal x Nadal, que aquestes festes ofereix una quarantena d'activitats per a joves
Els consellers Manel Castaño i Hermán Pinedo han presentat el Parc Nadal i el Casal de Nadal. | Mauri

La contaminació al mar serà l'eix del Parc Infantil de Nadal que durant aquestes festes, del 27 de desembre al 4 de gener, omplirà d'activitats per als infants el Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona. El Parc, que arriba un any més de la mà del Club dels Tarraconins, obrirà portes d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, tenint en compte que el 31 de desembre a la tarda i l'1 de gener al matí romandrà tancat.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En total s'ofereixen 35 tallers, dels quals 17 són novetats respecte a l'any passat. Un skate park, un eco cavallet, la presència del Reial Club Nàutic o un espai sensorial són algunes de les novetats que es presenten. A més a més, els infants podran gaudir d’una exposició molt impactant al centre del recinte, facilitada per l’Agència Catalana de l’Aigua. Altres tallers creats pel mateix Club dels Tarraconins faran gaudir als més petits a la vegada que aprenen conceptes sobre la contaminació al mar.

Imatge d'arxiu de dues monitores i una nena durant una anterior edició del Parc de Nadal de Tarragona. | Cedida

En aquesta nova edició, els espectacles són totalment renovats. Se seguirà comptant amb la presència dels reconeguts TarrAQUAnins, però amb noves històries que faran les delícies dels espectadors. L'Home dels Nassos i el Patge Reial no faltaran, un any més, a la seva cita amb el parc. Una altra de les novetats d’aquesta edició és que els nens i nenes amb autisme podran gaudir de les activitats del Parc de Nadal gràcies als pictogrames de l’associació Todos en Azul.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els preus es mantenen igual que l'any passat, amb les entrades de matí a 3 euros i les de tarda a 4 euros. S'ofereixen descomptes a socis del Club dels Tarraconins, famílies nombroses i majors de 65 anys. També es manté l'abonament total per a cada dia del Parc per 15 euros. Així mateix, el dia 4 de gener tothom qui vingui disfressat podrà entrar al recinte de manera gratuita.

El Casal x Nadal ofereix una quarantena d'activitats per a joves

La roda de premsa d'aquest dimecres també ha servit per presentar el Casal x Nadal, que enguany ofereix una quarantena d'activitats gratuïtes adreçades a joves d'entre 12 i 35 anys. En total són més d'un miler de places per a les propostes que es desenvolupen del 17 al 21 i del 27 al 30 de desembre.

Imatge d'arxiu de l'edició de l'any passat del Casal x Nadal de Tarragona. | Mauri

Es tracta del novè any consecutiu que, coincidint amb les vacances nadalenques, la conselleria de Joventut habilita l'Espai Jove Kesse perquè el jovent de la ciutat pugui explorar i experimentar alternatives d'oci i consum centrades en el creixement personal i les relacions entre joves. La programació inclou una xerrada sobre els esports electrònics, el primer Torneig d'Escacs Kesse, una exhibició de pop coreà i pop japonès, un taller per fer música amb la fulla d'una serra o la primera sessió d'un cicle sobre comunicació en el món de la parella.

El conseller de Joventut, Hermán Pinedo, ha remarcat que les propostes del Casal per Nadal «impulsen i acompanyen el desenvolupament del jovent i faciliten l'accés a un ampli ventall d'opcions tant lúdiques com formatives».

"📰 Coneixem el nou temple que els Mormons han construït a TGN, que obrirà aviat" "🎺 IMPERDIBLE: La banda sonora d'Star Wars, Superman i Harry Potter, en directe al Teatre Tarragona!"