La CUP assegura que a dia d'avui no aprovarà els pressupostos del 2020 de l'Ajuntament de Tarragona

Condicionen l'aprovació dels comptes a l'increment de partides en educació, habitatge, beques menjador i lluita contra la corrupció | El PSC no es posicionarà fins a conèixer els pressupostos

La CUP ha assegurat aquest dijous que no votarà a favor de l'aprovació dels pressupostos del 2020 de l'Ajuntament de Tarragona, si no s'incorporen algunes de les seves demandes. Les cupaires han lamentat que l'equip de govern encara no els hagi facilitat el contingut dels comptes i han apuntat que no hi ha hagut un «un procés de negociació real» amb ERC i En Comú Podem.

La portaveu cupaire Laia Estrada ha manifestat que «malauradament, ara com ara i amb la informació que tenim, els vots de la CUP no poden garantir l'aprovació dels pressupostos». Estrada ha explicat que els motius rauen en el fet que encara no coneixen la totalitat de la proposta del govern de Ricomà i que «hi ha qüestions que considerem essencials per garantir una transformació respecte al que hi havia abans que, pel que sabem, no estan contemplades i per nosaltres són línies vermelles».

Aquestes línies vermelles serien l'increment de les partides pel projecte educatiu de ciutat i pels casals d'estiu municipals, pel que fa a educació; destinar una quantitat realista per a la rehabilitació de pisos buits que es destinin a lloguer social, pel que fa a habitatge; incrementar les ajudes socials, especialment les beques menjador i, finalment, personar l'Ajuntament de Tarragona com a acusació als casos de corrupció que estan sent investigats, com la Budellera o el pàrquing Jaume I.

L'Ajuntament de Tarragona preveu debatre els pressupostos de 2020 el pròxim 20 de desembre. | ACN

La consellera Eva Miguel ha exposat que amb la informació que tenen «segons ens han dit, les propostes de la CUP que, de manera més o menys clara, s'incorporen al pressupost no arriben al 40%» i, a més a més, calculen que al voltant d'un 34% de les propostes no s'incorporen de cap manera.

El PSC no es posicionarà fins que puguin estudiar els comptes

Per la seva banda, el PSC ha estat menys contundent i ha assenyalat que fins que no puguin estudiar els pressupostos, no es posicionaran. Sandra Ramos, portaveu socialista, ha explicat que «encara no podem explicar quin serà el nostre posicionament de vot, ja que no sabem quines són les línies estratègiques de ciutat». Ramos, això sí, ha criticat la pujada d'impostos del govern municipal. «No acceptem més pressió fiscal pels tarragonins i tarragonines», ha reblat.

La portaveu del PSC, Sandra Ramos, durant la roda de premsa d'aquest dijous a l'Ajuntament de Tarragona. | Cedida

Aquest divendres al migdia hi ha prevista una comissió informativa en la qual es decidirà si s'aproven inicialment i si es poden sotmetre a votació del plenari. Un ple que se celebraria, a priori, el pròxim 20 de desembre. Abans de la comissió informativa de demà divendres, el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, presentarà els pressupostos 2020 als mitjans de comunicació.

"⚽ BONA NOTÍCIA: La pista esportiva que ha recuperat TGN després de 10 anys" "🎨AGENDA: Exposicions, música i contes aquest cap de setmana al Port de Tarragona"