Els Mossos desallotgen els ocupes del CRAE Sant Josep de Tarragona

L'operatiu s'ha dut a terme aquest divendres a primera hora del matí i s'han identificat nou persones

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest divendres, 24 d'agost, a les set del matí, el CRAE Sant Josep, que es trobava ocupat des del passat 19 de juliol. Després d'una ordre procedent del jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona, la policia catalana ha procedit, a primera hora d'aquest divendres, a desallotjar les nou persones que es trobaven a l'interior d'aquest edifici situat al carrer del Pintor Ignasi Mallol de la ciutat, i se les ha identificat. Segons els Mossos, els ocupes han col·laborat amb el desallotjament, que s'ha produït, doncs, sense incidències.

Els Mossos també han tapiat les portes de l'edifici ocupat. | Cedida

El desallotjament dels ocupes, a mans dels Mossos d'Esquadra

Segons els Mossos d'Esquadra, el desallotjament s'ha produït sense incidents. El col·lectiu d'ocupes, però, s'ha mostrat indignat a través del seu compte de Twitter per la manera com s'ha produït, segons ells, la intervenció policial, «desproporcionada i amb poc temps per recollir els efectes personals dels ocupes». El desplegament l'han protagonitzat diverses furgonetes de la Brigada Mòbil i patrulles, fins a una dotzena de vehicles policials en total.

Els ocupes del CRAE, però donen una altra versió sobre els fets. En un comunicat que han fet públic aquest divendres al matí, titllen el desplegament d'«apocal·líptic», i detallen que els Mossos han entrat a cops de mall poc després de les sis del matí, enfocant-los les cares amb llanternes per tal de despertar-los.

Segons expliquen, la policia catalana els ha identificat en una habitació, han pogut recollir algunes de les seves pertinences, i han anat sortint per parelles. «Mentre esperàvem per sortir, sentíem com seguien rebentant totes les portes del CRAE», diuen els ocupes, que tanquen el seu comunicat amb tota una declaració d'intencions: «Un desallotjament, una altra ocupació».

Més entrat el matí, i ja resolt el desallotjament del col·lectiu ocupa, diversos operaris han procedit a tapiar l'edifici, que anys enrere havia estat propietat de la Xarxa Santa Tecla però que, des de ja fa uns anys, va passar a mans de l'empresa de supermercats Fragadis SL, que pretenia obrir-hi un dels seus establiments. 

Mentre els manobres s'ocupaven de la tasca de tancar totes les entrades de l'antic CRAE, dues patrulles de Mossos i dues més de la Brigada Mòbil de la policia catalana feien tasques de vigilància. Els ocupes i els activistes en defensa de l'ocupació del CRAE ja havien abandonat l'entorn de l'edifici abans de les deu del matí.

Efectius dels Mossos d'Esquadra han desallotjat els ocupes del CRAE aquest divendres. | Cedida

 

❗Notícia en ampliació. La redacció de Tarragona Digital està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@tarragonadigital.com, per Facebook a TarragonaDigital/, per Twitter a @TGNdigital o per WhatsApp o Telegram al : +34 639 048 422.

"Tarragona veta a les persones amb malalties infeccioses a les piscines municipals" "Els paradistes aproven el retorn a la plaça Corsini"