El desenvolupament urbanístic del sector Culubret preveu una nova zona comercial i la construcció d'habitatges

El ple de l'Ajuntament de Tarragona d'aquest dilluns aprovarà definitivament el PPU-62, ubicat entre Sant Pere i Sant Pau i la Vall del Llorito
Imatge de la zona de Culubret, on es construirà una zona comercial i un màxim de 147 habitatges. | Cedida

 

El ple de l’Ajuntament de Tarragona d’aquest pròxim dilluns aprovarà definitivament el Pla Parcial Urbanístic 62 Sector Culubret (PPU-62), que permetrà transformar aquesta zona que està situada entre Sant Pere i Sant Pau i la Vall del Llorito.

Aquest va ser un dels punts de l’ordre del dia que es va aprovar en la Comissió Informativa de Territori de l’Ajuntament de Tarragona celebrada la passada setmana. Ara, aquest dilluns, serà el ple qui doni el vistiplau definitiu a una tramitació que va iniciar-se fa més de mitja dècada i que va aprovar inicialment la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) el maig de 2015.

El sector Culubret es transformarà amb una nova zona comercial i la construcció d'habitatges. | Tarragona Digital

 

L’aprovació definitiva del PPU-62 permetrà els promotors del desenvolupament d’aquesta zona transformar un espai que tradicionalment han ocupat empreses dedicades als materials de construcció. La crisi del sector va fer tancar alguns d'elles i, actualment, aquest sector presenta algunes naus abandonades.

Una zona comercial i habitatges

Segons el projecte presentat, aquesta zona comptarà amb una remodelada zona comercial, que inclourà un supermercat, empreses del sector de la construcció, un aparcament i un magatzem de materials de construcció, així com una zona residencial, amb un màxim de 147 habitatges, en blocs de pisos de planta baixa i sis nivells d'alçada.

Tot apunta que el supermercat que s’instal·larà en aquesta nova zona comercial serà Mercadona, que fa uns mesos ja va mostrar la seva voluntat de tancar la botiga que té actualment al barri, per obrir-ne una de més gran al mateix Sant Pere i Sant Pau.

El Mercadona de Sant Pere i Sant Pau canviarà la seva ubicació quan es desenvolupi el PPU-62. | Tarragona Digital

 

La urbanització d’aquest sector, que anirà a càrrec dels propietaris dels terrenys i no suposarà cap despesa a l’Ajuntament, tindrà un cost, segons la memòria del projecte, de 5,7 milions d’euros. Entre altres qüestions, inclou la construcció d’una rotonda a la carretera de Santes Creus i la cessió d’un 10% dels pisos al consistori per a ús social.

La previsió amb què treballen els impulsors del projecte és que les obres estiguin enllestides a finals de 2021 o inicis de 2022.

"🚔ALERTA: Nova pallissa a un comerciant a la Part Alta de TGN" "❗Mossos i Urbana s'uneixen per lluitar contra la situació límit a la Part Alta de TGN"