Establiments d'oci nocturn de Tarragona tanquen per Sant Joan per protestar per les noves restriccions

Acusen el Govern de crear inseguretat jurídica i de prendre decisions incoherents
Els locals d'oci nocturn de Tarragona reobren | ACN

Set dels establiments d'oci nocturn més populars de Tarragona han decidit tancar la nit de Sant Joan en senyal de protesta per «la inseguretat jurídica creada per la Generalitat». Els empresaris han emès un comunicat en el qual es queixen pel tancament de les pistes de ball i per la reducció de l'aforament al 20% del total. El Govern va prendre aquesta decisió aquest diumenge, en una resolució més restrictiva que la de dos dies enrere, en la qual es permetia l'ús de les pistes i un 50% de l'aforament. Els locals denuncien la «incoherència i gens argumentada presa de decisions» de l'executiu, i afirmen que es «criminalitza un sector que l'únic que ha fet és complir la normativa».

En la nota, els empresaris apunten que el canvi de plantejament de la Generalitat ha fet que «els locals es trobin que han recuperat treballadors dels ERTO, hagin invertit en mesures anti-covid i hagin optat per reobrir els seus locals sense imaginar que les mesures adoptades serien més restrictives que les plantejades a nivell estatal en la Fase 3», quan es permetia fins a un 30% d'ocupació. A més, lamenten que no reben «solucions de cap tipus ni s'estableixen plans d'obertura o calendaris que permetin conciliar la situació de pandèmia mundial i el repte econòmic que suposa haver estat els primers en tancar i els darrers en obrir».

Els establiments reclamen «ajuts i subvencions que responguin a la realitat del sector», «bonificacions i exempcions» i el «compromís per part de l'administració de no reconfigurar el marc jurídic sense una base epidemiològica contrastada». Els establiments que tancaran la nit de Sant Joan estan agrupats sota el segell 'Nits Q' i són Bloomsbury, Highland, Premium Club, Sala El Cau, Sala Zero, Totem i Totem Café.

"Carnaval Tarragona: Es donen a conèixer el Rei Carnestoltes i la Concubina del 2021" "Feta la llei, feta la trampa: Així penjarà Tarragona la bandera LGTBIQ a l'ajuntament"