NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Educació i Tarragona planificaran «conjuntament el futur educatiu de la ciutat»

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha mantingut una reunió de treball amb l'Alcalde de Tarragona i ha visitat l'escola rural de Cabra del Camp

 

El conseller d'Educació del govern de la Generalitat de Catalunya, el torrenc Josep Bargalló, s'ha reunit aquest matí de dimarts, 12 de febrer, amb l'Alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; així com el regidor d'Ensenyament, Francesc Roca i el delegat del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Òscar Peris. 

Bargalló ha manifestat, públicament, el compromís del Departament a elaborar un «document comú de planificació del futur educatiu de Tarragona per comprometre'ns els uns i els altres en totes les actuacions que hem de fer». El màxim responsable del govern català en l'àmbit educatiu així ho ha afirmat davant dels mitjans de comunicació que han recollit la valoració de la trobada amb el batlle tarragoní. 

Josep Bargalló ha exposat que «el primer compromís és posar totes les necessitats damunt la taula i comprometre'ns a resoldre-les totes en un període de quatre anys, amb les inversions necessàries i equitatives per part de les dues administracions». Per Josep Bargalló, «el parc educatiu de Tarragona necessita un manteniment constant, per un cantó, i d'obres de millora i de reforma, per un altre». 

  

Per últim, el conseller d'Educació ha explicat que durant la trobada també s'ha parlat sobre «les noves infraestructures necessàries a la ciutat», com són l'institut escola a la Vall de l'Arrabassada, l'Escola Ponent i l'Institut Tarragona.

Per últim, i segons han informat des de la conselleria, s'ha tractat sobre el pla educatiu d'entorn de la ciutat i la relació entre l'escola i l'institut i la comunitat: «és una relació doble, per la qual nosaltres demanem a l'Ajuntament que ens ajudi a què la comunitat s'impliqui en les escoles i instituts i nosaltres oferim  a l'Ajuntament que les escoles i instituts s'obrin a la comunitat» ha conclòs Bargalló.

El conseller visita l'escola de Cabra del Camp

En acabar, el titular català d'Educació s'ha traslladat a Cabra del Camp, on ha visitat l'escola del municipi. Es tracta d'un centre educatiu que acull 45 alumnes distribuïts en quatre grups i que pertany a la zona escolar rural la Parellada, formada a partir del curs 2012-2013, conjuntament amb les escoles el Pont d'Armentera i Figuerola del Camp.

L'escola de Cabra del Camp ha passat uns dies complicats després de fer-se públic, la setmana passada, que el sacerdot i antic professor de religió del centre, mossèn Josep Maria Font, havia sigut denunciat a la conselleria per «indicis d'abusos sexuals». De fet, Josep Bargalló va fer públic, el passat dimecres sis de febrer, que el Departament d'Educació no va comunicar el cas del professor de Cabra del Camp als Mossos d'Esquadra.

També et pot interessar:

"AGENDA: La Capsa de Música de Tarragona acull el concert d'Ovidi4" "Obre un nou centre per a la gent gran a Tarragona"