L'empresa Buny desplega els seus patinets elèctrics a Tarragona sense tenir autorització

Aquest divendres han aparegut patinets al passeig del Miracle, que han estat retirats per la Policia Portuària, al Parc del Francolí i al Parc Central
El Parc Francolí és un dels punts de la ciutat on han aparegut patinets de l'empresa Buny. | Àngel Ullate

Tot i que l'Ajuntament Tarragona encara treballa en una regulació pel lloguer de patinets elèctrics, aquest divendres, han aparegut patinets de l'empresa Buny en diversos punts de la ciutat, entre ells el Parc Francolí, el Parc Central i el passeig del Miracle, en un espai inclòs en el domini portuari del Port de Tarragona. I ho ha fet sense cap mena d'autorització, segons han confirmat tant el consistori tarragoní com el Port de Tarragona.

Aquesta redacció ha intentat posar-se en contacte amb l'empresa Buny per tal de conèixer la procedència d'aquests patinets elèctrics, però no ha rebut cap resposta.  Precisament, Buny és una de les empreses interessades a operar a Tarragona i a finals del passat mes de juliol va anunciar el desplegament imminent dels seus vehicles, tot i que es va fer enrere per la falta d'autorització municipal

Nou patinets als dominis portuaris i quatre al Parc Francolí

La primera alerta sobre l'aparició de patinets a la ciutat, concretament tres al passeig del Miracle, l'ha donada un ciutadà mitjançant les xarxes socials. Aquest ciutadà ha interpel·lat el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, sobre la qüestió. Cruset ha explicat en un tuit que «quan he fet la consulta, la Policia Portuària estava fent els tràmits corresponents per tal de fer retirar, o en cas contrari retirar nosaltres, els patinets». El president del Port de Tarragona ha assegurat que «evidentment, no poden estar aquí desenvolupant una activitat comercial».

Fonts consultades del Port de Tarragona han confirmat que no han pogut contactar amb l'empresa Buny i que la Policia Portuària ha retirat els tres patinets apareguts durant el matí. A primera hora de la tarda, però, han aparegut altres sis patinets al mateix passeig del Miracle, que també han estat retirats. Aquestes mateixes fonts han recordat que «no estan autoritzades les activitats comercials en aquest espai del domini portuari».

Així mateix, també han aparegut patinets en, com a mínim, altres tres punts de la ciutat, concretament el Parc Francolí, al Parc Central i davant de l'Espai Jove Kesse. Són quatre les unitats que estaven lligades en un aparcament de bicicletes en la zona central del Parc Francolí, altres dues s'han vist a les portes del centre comercial de l'avinguda Vidal i Barraquer, mentre que tres vehicles estaven estacionats davant l'equipament municipal del carrer Sant Antoni Maria i Claret.

"🔝L'institut Campclar acull joves d'arreu de la UE amb els refugiats com a protagonistes" "🔴 Simulacre d'accident químic al Port de Tarragona"