Enderroquen per seguretat un mur del circ romà de Tarragona

Les constants filtracions d'aigua havien malmès l'estabilitat de la paret, segons informa Patrimoni
Imatge d'arxiu de la capçalera del circ romà de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

La conselleria de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona està realitzant aquesta setmana una actuació d'urgència al circ romà de la ciutat: enderrocar el mur que separa per darrere el monument amb el número 19 de la Baixada Peixateria per raons de seguretat. Segons han informat, la paret divisòria «ha anat perdent estabilitat amb motiu de les filtracions d'aigua», i el risc d'esfondrament era real.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els treballs s'allargaran durant tota la setmana i tenen un cost de poc més de 12.000 euros —sense IVA—. La conselleria complementarà l'enderroc amb el reforç de la paret que fa cantó al costat a través d'un contrafort. Al mur enderrocat per fràgil «se li donarà el mateix acabat estètic que al conjunt de l'edificació», han aclarit.

Patrimoni enderroca un mur exterior del circ romà per millorar la seguretat de l'entorn del monument

El projecte també preveu una altra mesura: allargar l'heura que cobreix la capçalera del circ amb la zona que encara forma part de la trama urbana. La voluntat de Patrimoni és millorar la seguretat de l'entorn del circ amb l'enderroc d'aquest mur exterior de separació i garantir l'estabilitat completa d'un dels monuments més simbòlics i reconeixibles de l'herència de la Tarraco romana.

També et pot interessar

"Decisió de l'Ajuntament de TGN sobre l'edifici del Banc d'Espanya" "❗ Música i degustacions de proximitat: torna el 'Mercat de Nit' de TGN"