La CUP Tarragona manté dues regidores amb la voluntat de seguir «fent net»

Laia Estrada, líder de la formació, es mostra oberta a pactar amb Ricomà sempre que es respectin «una sèrie de línies vermelles»
Laia Estrada i Eva Miguel, número u i dos de la CUP Tarragona | TarragonaDigital

 

La CUP empata amb si mateixa, manté els regidors i perd gairebé mig miler de vots a la ciutat de Tarragona. La candidatura encapçalada per Laia Estrada no ha pogut assolir els desitjats tres consellers, però es manté ferma i decidida a mantenir el pols a l’’establishment’ i a lluitar pels drets socials dins i fora del consistori.

Valoració positiva «entenent la conjuntura global»

En una Sageta de Foc —la seu cupaire tarragonina, al cor de la Part Alta— plena de somriures i de gom a gom, Estrada s’ha mostrat satisfeta amb uns resultats que valora «entenent la conjuntura global», en la qual els socialistes «han pujat a tot a arreu i les CUP, malauradament, han baixat».

«En definitiva, en faig una valoració positiva, encara que els resultats electorals no vagin en consonància amb el que nosaltres enteníem que havia de ser el resultat després de quatre anys d’haver fet molta feina, i d’haver estat marcant les principals qüestions que s’han estat debatent al llarg del mandat», ha manifestat Estrada.

«Feina de formiga» per «fer net»

De cara al futur, la CUP Tarragona vol seguir plantant cara, a les institucions i al carrer, nodrint-se de l’associacionisme, el teixit social i la pro activitat ciutadana, i fent una «feina de formiga» que cali, mobilitzi i ajudi a canviar la realitat.

«A partir d’ara hem de veure com s’ha de traduir el ‘fer net’ que pregonem. Nosaltres sempre hem dit que en aquesta ciutat hi regnava el despotisme, hi regnava el caciquisme, les xarxes clientelars, i fer net vol dir fer net amb tot», ha apuntat la candidata. «Vam dir que volíem una transformació real, profunda i sòlida a Tarragona, que no passés simplement per un canvi de sigles, ni de cares; per tant, caldrà veure realment en què es tradueix això i si hi pot haver enteses o no, d'acord a propostes o propòsits concrets».

Ricomà i les línies vermelles

Preguntades pels possibles pactes de futur, que podrien treure Ballesteros de l’alcaldia tarragonina, Estrada ha explicat que «hem de veure amb què la CUP podria donar suport a Pau Ricomà, i les línies vermelles les hem de definir de forma concreta en assemblea, però hem estat molt clares en el sentit de denunciar quins són els lobbys de poder en aquesta ciutat i com se’ls ha de plantar cara; crec que les nostres condicions no seran cap sorpresa».

Entre cava i aplaudiments, i crits de «lluitar, crear, poder popular» o «Ballesteros dimissió», Estrada ha volgut agrair la feina de totes i tots, «tot i que no han estat els resultats que volíem». La tasca del dia a dia, dins i fora de la casa consistorial, ha estat la principal reivindicació de la cupaire, que ha tancat la part formal de la vetllada reiterant paraules i sentiment: «gràcies a totes per la feinada d’aquests quatre anys».

També et pot interessar:

"El PP de Tarragona perd regidors i rellevància a la vida polítca tarragonina" "🔴Cs aconsegueix mantenir quatre regidors a l'Ajuntament de Tarragona"