Fundación Repsol i el Complex Industrial destinaran 15.000 euros per projectes socials a Tarragona

Les dues entitats que es beneficiaran de la subvenció son TarracoSalut, per un programa d'atenció socioemocional, i la Muntanyeta, per un programa d'envelliment i disfàgia en paràlisi cerebral
L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona utilitzarà els 7.000 euros de premi per un programa sobre l'envelliment. | Cedida

Fundación Repsol i el Complex Industrial finançaran amb 15.000 euros dos projectes socials de Tarragona. Es tracta del programa d'Atenció Socioemocional a l'usuari del Centre d'Atenció Primària, impulsat per TarracoSalut, i del projecte sobre l'envelliment i la disfàgia en paràlisi cerebral, nascut de la mà de la Muntanyeta. La dotació pel primer és de 8.000 euros i la del segon de 7.000 euros. «Aquesta convocatòria s’emmarca dins del compromís de Repsol a contribuir al benestar de la societat», apunten des de l'empresa. 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dos projectes socials, finançats per Repsol a Tarragona

Un total de 13 projectes han optat a obtenir les ajudes de la tercera convocatòria de la subvenció de Fundación Repsol a Tarragona. L'Associació de Voluntariat TarracoSalut ha resultat la guanyadora, i rebrà 8.000 euros per implementar el programa «Atenció Socioemocional a l'usuari del Centre d'Atenció Primària». L'objectiu és la millora de la qualitat de vida socioafectiva de les persones amb problemes de salut que pateixen la solitud no desitjada als centres hospitalaris o als domicilis. Per aquest motiu, es farà un acompanyament dels usuaris que tinguin falta de companyia, així com el «Bon dia telefònic». 

L'altre projecte l'impulsa l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral. S'anomena «Envelliment i disfàgia en paràlisi cerebral», i el que busca és educar, assistir i protegir totes les persones afectades de paràlisi cerebral. El projecte contempla la creació d'un grup interdisciplinari per descartar la disfàgia —impossibilitat d'empassar—, i d'un altre grup perquè es doni resposta a les inquietuds que puguin tenir els professionals. L'objectiu és, també, conscienciar. 

"🔬Investigadores de la URV descobreixen l'origen d'una infecció letal" "🚁 Joan XXIII podria tenir vols nocturns medicalitzats l'any vinent"