La galàxia sonora 'Star Wars' i més música de John Williams aterren a Tarragona de la mà de l'OCM

Sota la batuta del mestre Vladimir Kulenovic, la formació interpretarà la suite de la saga intergalàctica i d'altres clàssics del gran compositor nord-americà | La cita, el 22 de desembre al Teatre Tarragona
Star Wars serà un dels concerts més destacats de la temporada de l'OCM | Cedida

La música de John Williams, la d’aquells emblemàtics films de les últimes dècades, és sempre sinònim d’emoció, d’esborronar-se i, per què no, d’alguna llagrimeta. I si és interpretada en directe, per una gran orquestra simfònica, la vivència es torna realment sublim. Aquesta és la proposta de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), que portarà diumenge 22 de desembre, a Tarragona, un repertori basat en la música de la fantàstica saga 'Star Wars', a més de diverses bandes sonores del mestre nord-americà, com ara 'Harry Potter', 'Superman' o el recordat 'E.T.'.

Sota la batuta del prestigiós director serbi Vladimir Kulenovic, distingit com a ‘Chicagoan of the Year in Classical Music’ pel Chicago Tribune, l’OCM aterrarà al Teatre Tarragona amb el seu concert més èpic i contemporàniament universal, recorrent melodies que remetran a l’espectador a la seva retina més fílmica, al record de grans moments viscuts.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'excel·lència de John Williams, a Tarragona

Diumenge, a la capital del Tarragonès, Hollywood, Williams i la destresa de l’OCM es donaran la mà en un recital d’alt nivell, d’aquells que es recorden, on conegudes melodies i la fina interpretació en directe es fusionaran amb l’esperit, l’elevació i l’excel·lència de la música clàssica. Precisament, Tomàs Grau, director titular i artístic de l’orquestra catalana, explicava que «la música de John Williams no és música clàssica, però funciona molt bé com a simfonia; realment, és d’altíssima qualitat i està molt i molt ben escrita».

Dit i fet, l’univers d’'Star Wars' i del Falcó Mil·lenari viatjaran a la velocitat del so dels violins, les trompes i les timbales, en un Teatre Tarragona que resta expectant, amb ganes de concert i bona música, a les portes d’una vetllada auditivament cinèfila i amb l’esperit d’un diumenge de ‘clàssica’. A les portes de Nadal, l’auditori tarragoní s’omplirà, a partir de les 18.00 hores, d’un públic heterogeni, àvid d’unes peces que han marcat ja generacions i generacions d'arreu del món.

Film nou i tercera experiència intergalàctica per a l'OCM

No és la primera vegada que l’Orquestra Simfònica Camera Musicae s’anima a interpretar la música d’Star Wars, de fet, aquest 2019, serà per a l’agrupació la tercera experiència intergalàctica, després de dos cicles de concerts pretèrits, el 2015, coincidint amb l’estrena del capítol set, ‘El despertar de la força’; i el 2017, amb el capítol vuit, ‘Els últims Jedi’. Ara, amb ‘L’ascens d’Skywalker’, l'últim llançament de la saga, l’OCM hi torna, decidida i amb les ganes del primer dia, en una minigira que els durà a Barcelona (19 i 21 de desembre, al Palau de la Música), a Tarragona (el 22 de desembre) i Girona (el 23 de desembre, a l’Auditori de Girona).

Els concerts d’aquesta setmana seran, a més, l’estrena del binomi OCM - Kulenovic, una combinació que promet emocions musicals a flor de pell i molt bons resultats. «Estem molt contents amb aquesta nova experiència i la feina amb Vladimir Kulenovic està sent fantàstica, seran uns concerts molt especials», explica Tomàs Grau, director titular de la formació. Per als músics, interpretar la música de Williams és sempre un repte agradable, motivador i, alhora, una gran responsabilitat. «Són melodies molt i molt conegudes, això si, però, pel que fa a la interpretació i la tasca de l’instrumentista, hi ha parts molt complicades».

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae, al Palau de la Música Catalana | OCM

Un públic divers i entusiasta

«Fans de la saga, cinèfils amants de les bandes sonores i l’habitual públic melòman dels concerts clàssics se senten atrets per aquesta proposta», explica Grau, «i ells, al seu torn, arrosseguen familiars i amics, fills, nens petits, avis i àvies... es conforma un públic variat i es genera un gran ambient». Ara, amb l'estrena film estel·lar, l’audiència catalana es prepara per viure un nou episodi de l’OCM i la seva pròpia aventura, solcant la galàxia sonora 'Star Wars' i la magnífica música de John Williams. Grau ho té molt clar, «que ningú s’adormi, queden molt poques entrades.

També et pot interessar:

"💶 Tarragona, a un pas d'aprovar els pressupostos" "🚨 SEGURETAT: Tarragona té més policia a partir d’avui"