Tensió a la Part Alta després de l'agressió d'un MENA al president dels gitanos tarragonins

Segons apunten des del col·lectiu gitano, un MENA hauria agredit al president de l'Associació Gitana de Tarragona, Antonio Gutiérrez

 

Aquest dilluns, 16 de setembre, pels volts de les cinc de la tarda, el president de l'Associació Gitana de Tarragona, Antonio Gutiérrez, es trobava conversant amb uns coneguts en un banc de la cèntrica plaça de la Font, a la Part Alta, a Tarragona. Segons el relat de fonts coneixedores dels fets, «un MENA que passejava per la zona, sense solta ni volta, va llançar una llauna de cervesa que va impactar contra el rostre de l'Antonio».

Antonio, que es trobava amb familiars, «va fer una crida a la calma, dient-li al noi que marxés d'allí però aquest no va fer cas i va escopir-li al crit de 'gitano'». Gutiérrez i els seus acompanyants van avisar a Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Tarragona. El màxim representant dels gitanos de Tarragona va presentar denúncia. Els gitanos van seguir al jove per poder tenir-lo localitzat i semblaria que aquest, encara que no està del tot clar, hauria pogut arribar a mostrar una arma blanca en un moment de l'enfrontament. Altres fonts han apuntat que «no era una navalla, era una forquilla».

Des del col·lectiu s'assegura que «ens referim a ell com a MENA perquè tenim coneixement que és un dels 10 joves que la Generalitat ha instal·lat en un pis tutelat que té a la Part Alta de Tarragona».

«No volem que vagi a més»

Els gitanos remarquen que la resposta rebuda, tant per Mossos com per la policia local tarragonina, ha sigut «molt satisfactòria. Ens han dit que vindrien més, que patrullarien per la zona, i això ens ha donat tranquil·litat». També llancen un missatge de tranquil·litat pel seu mateix col·lectiu: «no volem que vagi a més, volem que els ànims es calmin una miqueta».

Antonio Gutiérrez, en el moment de presentar la denúncia, hauria traslladat als dos cossos de seguretat que «els veïns es queixen per aquestes situacions i estan instal·lant càmeres de videovigilància». L'associació de veïns de la Catedral estudia el patrullatge nocturn de la zona amb drons.  

"🏋Els clients d'un gimnàs de TGN, «estafats» pel tancament sobtat del centre" "❗Ofereix drogues i diners a menors a canvi de sexe a Tarragona"