La Guàrdia Urbana impedeix una ocupació il·legal a la plaça dels Àngels de Tarragona

Uns veís van donar l'alerta de l'intent d'ocupació

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona va impedir l'ocupació il·legal d'un habitatge a la Part Alta el passat dilluns, 9 de setembre. Segons ha informat la policia tarragonina, un veí va avisar que hi havia diverses persones que tenien la intenció d'habitar un immoble a la plaça dels Àngels. Arran de l'avís, la Guàrdia Urbana va enviar una patrulla a la zona per esbrinar els fets i intentar evitar l'ocupació sense l'autorització dels seus propietaris. 

En la primera intervenció els agents van detectar que, efectivament, hi havia indicis que els individus volien ocupar el pis. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana va establir un dispositiu de vigilància durant dos dies, fins que es va esbrinar la titularitat de l'edifici. L'endemà, el dimarts dia 10, una patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona va aconseguir impedir que un grup de tres persones accedissin a dins l'habitatge per tal d'ocupar-lo. 

Un cop es va saber qui eren els propietaris de l'immoble, els agents de policia va explicar-los la situació i els va proposar que adoptessin mesures per evitar que es tornés a produir un intent d'ocupació irregular al seu immoble. 

«El pa de casa dia»

El president de l'AAVV Catedral, Jordi Ferré, assegura a TarragonaDigital que els intents d'ocupació de pisos i edificis són «el pa de cada dia a la Part Alta». Explica que «cada dia es registra algun intent de rebentar panys i entrar dins de cases deshabitades». Cada cop que detecten algun cas, els veïns truquen a la Guàrdia Urbana qui «en els darrers temps està responent enviant», explica Ferré, afegint que, en molts casos, els ocupes són «exMENAS que busquen un lloc on ficar-se». 

El passat mes de març sortia a la llum un altre cas d'un immoble de la Part Alta que havia sigut víctima d'ocupacions il·legals reiteradament. Es tracta del número 7 del carrer Escales d'Arbós, que s'havia convertit en l'amagatall d'uns lladres que actuaven al nucli antic. El bloc de pisos estava en perill d'esfondrament i, finalment, l'Ajuntament de Tarragona va actuar d'ofici i el va tapiar. 

"❗NO US HO PERDEU: Nova edició de 'La ciutat a cau d'orella' a Tarragona" "🏙 TARRAGONA AL LÍMIT: Veïns i Ajuntament s'uneixen per millorar la neteja"