Denuncien altes temperatures dins la nova comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona

El sistema de refrigeració no ha funcionat mai correctament i els funcionaris han hagut de treballar a temperatures de fins a 32 graus
Comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona | Judit Fernández

 

Aquest dimarts, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha emès un comunicat denunciant el mal estat en què es troba la nova comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Segons afirmen, el sistema de refrigeració no funciona correctament i actualment fa dues setmanes que està apagat, obligant a funcionaris i ciutadans a suportar temperatures i humitats que van més enllà del que és legal i tolerable. El sindicat explica que a finals de juliol, ja hi va haver una avaria que va deixar la instal·lació sense funcionar tres dies, en els quals es va arribar a una temperatura de 32 graus.

Tal com recorda el sindicat, la normativa actual no permet que els treballadors estiguin en centres laborals amb temperatures de més de 26 graus. En aquest sentit, aquesta normativa s'ha incomplert gairebé diàriament al centre i que «causa estrès tèrmic als treballadors».

La nova comissaria «es troba en unes condicions lamentables»

El CSIF denuncia que la comissaria, inaugurada l'octubre del 2013 amb un cost de 7 milions d'euros i situada a l'avinguda de l'Arquebisbe Pont i Gol, es troba en unes condicions lamentables, amb humitats que estan generant l'aparició de floridura a la zona de vestidors dels agents, ja que quan els aparells de climatització han funcionat, ho han fet incorrectament i de manera desigual. Segons afirmen 'la humitat de condensació acaba per provocar un descens de la salubritat interior'.

A més a més, la comissaria també té «problemes constants de goteres, elements de seguretat que mai han funcionat o que ho han deixat de fer i no s'han arreglat, o cel·les que no compleixen la normativa». Per aquest motiu, la secció de la Central Sindical Independent i de Funcionaris de l'Ajuntament de Tarragona, va denunciar l'estat de la instal·lació al Comitè de Seguretat i Salut, tot demanant que es fes un informe de l'estat de la comissaria. En aquest context, l'enginyer municipal sentencia que «el sistema de climatització té un disseny molt poc adequat amb les característiques de l'edifici».

Tot plegat uns defectes preocupants per a una comissaria que amb prou feines ha arribat als cinc anys de vida i que, en el seu projecte inicial de l'any 2006, l'edifici va guanyar el premi a la sostenibilitat del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, atorgat per la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte inicial de fet, afirmava que l'edifici no necessitava cap sistema de climatització convencional, fet que des d'un bon començament no va ser així i que, potser explicaria els problemes actuals.

"Detenen un home per robar i agredir un vigilant a un supermercat de Torreforta" "ATENCIÓ: El PP adverteix que retirarà els llaços grocs «tants cops com faci falta»"