L'arquebisbe Planellas rep el pal·li, que simbolitza la comunió amb el Papa

El nou Nunci de Sa Santedat a Espanya, Bernardito Auza, ha celebrat la cerimònia a la Catedrat de Tarragona

L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ja té el pal·li que simbolitza la seva unitat i comunió, com a arquebisbe metropolità, amb l'Església de Roma i el seu cap, el Papa Francesc. El nou Nunci de Sa Santedat a Espanya, Mons. Bernardito C. Auza, ha presidit aquest dissabte, dia 21 de desembre, a la Catedral de Tarragona, la missa d’imposició d'aquest símbol a Planellas, en la primera celebració que ha presidit el representant de Francesc a Catalunya. També hi han assistit el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, i l’arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell.

A l'acte també hi han assistit el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny; el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté; el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona de la Generalitat de Catalunya, Jordi Agràs, entre d’altres.

Auza presideix la cerimònia fins a la imposició del pal·li

La celebració s’ha iniciat amb les paraules de Bernardito Auza, que ha definit l'acte «com el principi de la unitat i de la comunió que s’expressa amb els bisbes de la província eclesiàstica i de tots ells amb l’Església universal presidida pel successor de Pere». Auza ha citat també les paraules pronunciades pel papa Francesc en la celebració del passat dia 29 de juny al Vaticà quan va recordar que el pal·li «és signe de què els pastors no viuen per a si mateixos sinó per a les seves 'ovelles' ja que per a posseir la vida és necessari perdre-la, lliurar-la».

Tal com indica el ritu d’aquesta celebració el Nunci Apostòlic ha començat presidint la celebració fins la imposició del pal·li, moment en què l’arquebisbe Joan s’ha agenollat davant el Nunci i ha fet la professió de fe. Revestit ja amb el pal·li ha rebut l’òscul de la pau per part del Nunci apostòlic i ha passat a presidir la missa.

Planellas agraeix la imposició

«El pal·li que m’ha estat imposat, em recorda que tinc el deure d’explicitar aquest rostre maternal de la Mare Església», ha expressat l'arquebisbe Planellas en l’homilia, «perquè la missió de l’Església és guarir ferides i ser portadora del consol i de l’esperança en Jesucrist». A més, ha afegit que «En comunió, per tant, amb la seu de Pere, i exercint la maternitat eclesial, l’Església metropolitana i primada de Tarragona ha d’estendre aquests llaços d’unitat i de caritat amb els altres bisbes i amb les altres Esglésies veïnes».

El prelat també ha fet esment a la celebració del vint-i-cinquè aniversari del Concili Provincial Tarraconense de 1995 que s’escau durant el proper any. «Aquesta celebració ens ha d’estimular a aquest treball de comunió eclesial», ha subratllat.

"🔴MOLT FORT: Un magatzem de la Confraria de Pescadors de TGN, habitat il·legalment" "🏚 La Generalitat aprova el desenvolupament d'una nova urbanització a TGN"