Els tarragonins empresonats a Mas d'Enric per les protestes contra la sentència queden en llibertat

Juristes per la República ha confirmat que el jutjat ha acordat la llibertat provisional de Joan Tortosa i Laura Solé amb una fiança de 2.000 euros per cadascun
Missatges de llibertat i llaços grocs a la carretera de Mas d'Enric | Judit Sabaté

Laura Solé i Joan Tortosa, tarragonins empresonats a Mas d'Enric des de les mobilitzacions contra la sentència del Procés, quedaran en llibertat provisional aquest divendres. Així ho confirmen Juristes per la República i familiars dels joves, que celebren la posada en llibertat d'ambdós després d'un «empresonament injust». El jutjat ha acordat la llibertat provisional amb una fiança de 2.000 euros per cadascun. Tots dos van ser detinguts a Tarragona. Concretament, la detenció de Solé va ser condemnada per la violència exercida pels agents de paisà de la Policia Nacional.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Laura Solé i Joan Tortosa sortiran de Mas d'Enric aquest vespre

Els joves tarragonins Laura Solé (la Secuita) i Joan Tortosa (El Pont d'Armentera) sortiran de Mas d'Enric aquest divendres al vespre. Tots dos van ser empresonats després dels aldarulls que es van viure a Tarragona durant les mobilitzacions per la sentència del Procés. La detenció de Solé, de fet, va ser condemnada per desenes d'entitats, partits polítics i la societat civil. En les imatges difoses, agents de paisà de la Policia Nacional van arrossegar-la pels cabells durant desenes de metres. 

El jutjat ha acordat la llibertat dels dos joves amb una fiança de 2.000 euros per cadascun, que ja ha estat pagada des de la Caixa de Solidaritat. Durant les setmanes que han estat empresonats, s'han realitzat diverses concentracions a les portes de la presó per reclamar el seu alliberament i, també, el de Carme Forcadell, que es troba en el mateix centre penitenciari. L'alliberament de la Laura Solé i el Joan Tortosa arriba una setmana després de la posada en llibertat de David Solé, també tarragoní, que va ser detingut a Barcelona i es trobava a la presó de joves de la Roca del Vallès.  

"🚔URGENT: Ocupen il·legalment un edifici municipal a Tarragona" "☔ATENCIÓ: Ajornen la Festa de la Recollida Selectiva d'avui a Tarragona"