La manifestació feminista del 8-M de Tarragona reivindicarà la sororitat

La Plataforma 8M Camp de Tarragona organitzarà diversos actes durant la setmana en diferents municipis
La Plataforma 8M Camp de Tarragona ha presentat els detalls de la manifestació d'enguany | ACN

La manifestació feminista prevista a Tarragona pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones, reivindicarà la sororitat. La marxa començarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Imperial Tàrraco i portarà per lema 'Juntes, fortes i combatives, construïm l'alternativa feminista'. Aquest serà el darrer de diversos actes que a partir de dijous la Plataforma 8M Camp de Tarragona impulsarà per diferents ciutats com Reus, Cambrils, Creixell, Vila-seca o Tarragona per posar en valor el feminisme. El fet que enguany el 8-M caigui en diumenge fa que les entitats convocants es mostrin especialment optimistes amb el nivell d'assistència a la manifestació, que els darrers anys ha aplegat milers de persones.

La marxa començarà a la plaça Imperial Tàrraco a les sis de la tarda i just abans es faran pilars de dones castelleres. La manifestació acabarà a la plaça de la Font amb la lectura del manifest redactat per la plataforma, que comptarà amb una intèrpret de llengua de signes. També hi intervindrà Tornavís Teatre i la Xirigota de Dones de Tarragona, amb diferents mostres culturals.

Una manifestació dividida en tres blocs

Les organitzadores han anunciat que dins la mateixa manifestació hi haurà tres blocs. El primer serà no mixt, amb membres dels col·lectius feministes i LGTBIQ+, per donar visibilitat a la lluita feminista; el segon bloc serà mixt i el formaran les entitats, organitzacions i sindicats; i, finalment, el tercer bloc el formaran totes aquelles persones que vulguin participar de la jornada i no siguin ni organitzadores ni sindicats.

D’altra banda, la Plataforma ha explicat que «els blocs aniran separats per pancartes» a més «al primer bloc només podran haver-hi banderes feministes i en els altres blocs demanem prioritat a les banderes liles». A més, la manifestació comptarà amb un Servei d’Ordre que s’encarregarà de vetllar perquè l’acte es desenvolupi dins els acords presos i, durant el seu desenvolupament, es podrà adquirir el mocador feminista que ha fet la Plataforma per tal de col·laborar amb les despeses de l'organització.

Mar Cros, membre de la Plataforma 8M Camp de Tarragona, ha comentat que la manifestació «serà unitària de tot el Camp de Tarragona». Sobre els aspectes reivindicatius ha apuntat que «el feminisme és una manera prou justa per construir una alternativa al capitalisme i que vetlli més per la vida de les persones». «Vivim en un món en el qual el feminisme continua sent necessari», ha indicat Cros.

"👥 La societat civil tarragonina és mou: neix el lobby Units per Tarragona" "✝TOTS ELS ACTES de la Setmana Santa de Tarragona 2020!"