NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Restauradors de la Part Alta de Tarragona es manifestaran aquest dijous per la problemàtica de les terrasses

L'equip de govern defensa la mesura de tancar a les onze de la nit com una actuació «preventiva»

ACTUALITZACIÓ 20/5/20 15.42 hores

Representants dels negocis organitzadors han traslladat a aquest mitjà que la manifestació convocada per aquest dijous, 21 de maig, a les onze del matí, ha quedat suspesa. El motiu? Segons els organitzadors, l'equip de govern els ha avançat que, de cara a la setmana vinent, contemplen més flexibilitat pel que fa a l'horari de tancament de les terrasses dels locals de restauració.

NOTÍCIA 20/5/20 7.00 hores

El conflicte obert entre la conselleria de Domini Públic de l'Ajuntament de Tarragona, amb la consellera Paula Varas al capdavant, i el col·lectiu de restauradors de la ciutat de Tarragona empitjora dia rere dia. Segons ha pogut saber aquest mitjà, un grup de propietaris de locals de restauració de la Part Alta preveu manifestar-se contra la conselleria aquest dijous, 21 de maig, a les onze del matí, a la plaça de la Font

El motiu d'aquesta protesta ciutadana? La decisió de restringir l'horari de tancament dels bars i restaurants a les onze de la nit, coincidint amb l'hora màxima en la que es pot estar al carrer durant el desconfinament. La manifestació serà a títol individual i no compta amb el suport de cap associació empresarial del sector. Tanmateix, es preveu que la protesta reuneixi «a un grup de gent que les està passant magres amb la situació actual», segons fonts consultades.

«L'ampliació dels horaris de les terrasses convidaria a l'incompliment de la norma»

Des de la conselleria, la titular de l'àrea, Paula Varas, ha volgut deixar clar el caràcter preventiu de tancar a les onze de la nit les terrasses: «ampliar els horaris seria una invitació a l'incompliment de la norma. La nostra prioritat és la salut de la població i la reducció de riscos de contagi». Varas no ha tancat la porta a revisar aquesta decisió: «el cap de setmana, quan realitzem l'avaluació del compliment de la norma, tindrem en compte la possibilitat de modificar els horaris».

«També cal tenir en compte», ha afegit la responsable política de Domini Públic, «que la setmana vinent entrarem a la fase 2 del desconfinament i les condicions també canvien». Les terrasses, i la voluntat de l'equip de govern d'ampliar l'espai disponible pels establiments que ho sol·licitin, ha sigut motiu de picabaralla política en els darrers dies a Tarragona. El grup municipal socialista ha denunciat que els permisos es donen amb retard i Ciutadans, a través del seu portaveu, Rubén Viñuales, ha posat el dit a la nafra amb el tema de l'horari de tancament a les onze de la nit, assegurant que aquesta mesura provocarà tancaments de negocis i pèrdua de llocs de treball

"El MNAT torna a obrir després de dos mesos per la crisi del coronavirus" "Conflicte obert a Tarragona per l'horari de tancament de les terrrasses"