NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Unes 200 persones defensen la unitat d'Espanya a Bonavista

Vermut i música en una concentració d'ambient festiu convocada per Societat Civil Catalana

Unes 200 persones s'han concentrat aquest divendres, dia 6 de desembre, a la plaça de la Constitució del barri tarragoní de Bonavista. Ambient distès i festiu, amb música i vermut, en l'acte d'homenatge a la Constitució espanyola, organitzat per Societat Civil Catalana.

Una jornada festiva a la plaça de la Constitució de Bonavista

El president de SCC a la demarcació, Salvador Caamaño, ha recordat que fa 37 anys es va inaugurar aquesta plaça —una de les poques que conserva aquest nom, segons ha dit—, i que ara és «impensable» trobar l'esperit de «concòrdia» que aleshores imperava entre polítics. «Això és el que reivindiquem», ha etzibat, entre nombroses banderes espanyoles i algunes senyeres onejant. L'acte, amb presència de regidors dels partits constitucionalistes —PSC, Ciutadans i PP—, ha culminat amb l'himne d'Espanya.

Paradetes diverses, vermut acompanyat de pernil serrà i música per ballar. Ambient festiu i sense cap tipus d'incident en l'acte commemoratiu celebrat a Bonavista. És el tercer any que Societat Civil Catalana escull aquest barri tarragoní per celebrar-hi el tradicional acte d'homenatge a la Constitució espanyola.

Un acte antagònic, a la mateixa hora, a Reus

A la mateixa hora, a la plaça del Mercadal de Reus, s'ha dut a terme una acció contrària a la Constitució. Com en molts altres punts del país, s'ha cremat una imatge de la Constitució feta de cartró, acompanyada d'una bandera espanyola. Diverses persones han afegit a la foguera còpies de la portada de la Carta Magna.

"CINEMA: 'O que arde', d'Oliver Laxe, triomfa al Festival REC de Tarragona" "👉IMPRESSIONANT: La transformació del Moll de Costa a Tarragona en pocs anys"