Convocaran manifestacions a la Part Baixa de Tarragona «per un barri digne»

Està previst que s'iniciïn a l'entorn de la Festa Major de Santa Tecla
L'aspecte que presentava, el passat cap de setmana, la plaça dels Infants de Tarragona. | Twitter @dreamixp

 

La Part Baixa de Tarragona es posa en peu de guerra. La situació al barri, amb mostres constants d'incivisme, brutícia i casos d'inseguretat, ha afartat els seus veïns, que acaben d'anunciar a través del blog del barri del Port que endegaran «mobilitzacions a peu de carrer» per lluitar «per un barri digne». Tot just aquest dilluns, TarragonaDigital.com publicava diverses situacions de deixadesa detectades, al llarg del cap de setmana passat, en aquesta zona tan propera al centre de la ciutat de Tarragona.

La Part Baixa planifica manifestacions «per un barri digne»

A això cal sumar-hi una onada de vandalisme contra els vidres de diversos cotxes, i també una polèmica pel retard del pagament de la subvenció per part de l'Ajuntament. Tot plegat ha generat el caldo de cultiu necessari per posar el veïnat en peu de guerra. Passada la Festa Major de Santa Tecla, tot i que no descarten que també en celebrin abans, els veïns del Barri del Port ja han anunciat les primeres manifestacions.

Eentre els veïns de la zona hi ha molta preocupació «per falta de neteja i infraestructures, l'incivisme i la inseguretat cada cop més agreujada per vandalisme, baralles, robatoris, venda de droga i ocupacions il·legals», segons denuncien. Davant d'aquesta situació, fa uns mesos van celebrar una sèrie de reunions veïnals on ja van plantejar la possibilitat de mobilitzacions. A la darrera, però, hi van assistir diversos partits polítics i es va arribar a l'acord de donar una treva al govern municipal per dur una moció al ple sobre el tema, que va ser aprovada.

«Tot i que la moció que vam presentar va ser aprovada, des d'aleshores no només no s'ha fet res sinó que la situació s'ha agreujat molt considerablement i els problemes encara són més grans», manifesten des del barri del Port. Arribats, doncs, a aquesta situació «límit», des de l'entitat veïnal reaccionen a la situació «de crispació i d'indignació dels veïns» amb l'anunci definitiu d'aquestes mobilitzacions al carrer. Es preveu, doncs, un inici de tardor calent al centre de la ciutat amb les queixes a peu de carrer dels veïns de la Part Baixa de Tarragona.

"ATENCIÓ: El barri que es planteja independitzar-se de Tarragona" "ATENCIÓ: Tornen a retirar els llaços grocs de la muralla de Tarragona"