El Mercat d'Antiquaris de Tarragona tornarà a la Rambla Nova al febrer

Ajuntament i ESPIMSA accepten la reivindicació dels paradistes locals
La Rambla Nova de Tarragona, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital.com

L'experiment de retornar el Mercat d'Antiquaris de Tarragona a la plaça Corsini ja té data de caducitat. Els paradistes van tornar a la seva històrica ubicació a finals del 2018 després d'una llarga estada a la coca central de la Rambla Nova, però la progressiva caiguda de vendes ha forçat a prendre decisions i reformular la logística de l'activitat comercial. A partir del pròxim mes de febrer, els antiquaris s'allunyaran de nou del Mercat Central i tornaran a la Rambla Nova.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Era una reivindicació constant dels paradistes, i ara l'Ajuntament de Tarragona i l'empresa municipal de Serveis i Promocions d'Iniciatives (ESPIMSA, presidida pel regidor Dídac Nadal) han acceptat l'encàrrec i han donat llum verda al trasllat definitiu de les prop de trenta parades que cada setmana configuren la mostra comercial. El moviment amb els antiquaris, però, no es farà extensiu al cèlebre mercadet dels dimarts i els dijous, que també havien demanat moure's a la gran artèria que travessa la ciutat.

El Mercat d'Antiguitats abandonarà la plaça Corsini de Tarragona després de catorze mesos

El Mercat d'Antiguitats no canviarà el dia i es mantindrà cada divendres, i tornarà a la que va ser la seva ubicació fixa entre els anys 2009 i 2018, limitat al nord per l'estàtua dels Despullats i al sud per la Font del Centenari. El canvi ve accelerat per la disminució de les vendes, la incomoditat de les altes temperatures als mesos més càlids de l'any —cal recordar que Corsini no té cap element d'ombra per protegir-se del Sol—, la compatibilitat amb l'entorn comercial de la Rambla Nova i els habituals xocs amb activitats programades a la plaça que forçava a canviar la seva ubicació.

Amb aquesta mesura, els responsables municipals del comerç de Tarragona esperen donar una nova empenta a un dels mercats més característics de la ciutat després d'uns mesos a la baixa, i consideren que la visibilitat de la Rambla Nova ajudarà a reimpulsar el valor de les parades dels divendres. La cèlebre imatge de les parades a banda i banda de la via tornaran a ser una realitat, segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, a partir del segon mes de 2020.

"✏ BONA NOTÍCIA: Les noves beques a TGN per als alumnes de les llars d'infants" "❗DECENNALS 2021: Confirmat el primer grup que actuarà"