El Mercat Central de Tarragona s'omple d'activitats culturals i festives

Dissabte 4 de maig hi haurà una mostra de Teatre Jove i una concentració de gegants
Mercat Central de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

El Mercat Central de Tarragona acollirà una Mostra de Teatre Jove i una trobada gegantera organitzada per la Colla Gegantera Dominiques Tarragona aquest dissabte, 4 de maig, amb l’objectiu de seguir fomentant activitats amb les diferents entitats de la ciutat.

La Mostra de Teatre tindrà lloc dissabte de les 11.00 hores a les 13.00 hores dins del mercat,  amb actors i actrius que faran breus representacions de les obres teatrals que presentaran al Teatre Metropol. Aquestes es podran veure de forma gratuïta el mes de maig i juny, on hi formaran part  les companyies (H)istrionis Teatre, Meraki Teatre, Tornavís Teatre i Arteliats Teatre.

Aquesta activitat està coordinada i promoguda per les conselleries de Joventut i Cooperació de l’Ajuntament i l’empresa municipal de mercats (ESPIMSA).

Trobada gegantera al mercat tarragoní

Pel mateix dissabte a la tarda, de les 17.00 hores a les 20.00 hores, la Colla Gegantera Dominiques Tarragona ha organitzat una concentració a l’interior del mercat central d’un total de 23 colles de gegants. El motiu és que els gegants, nanos i grallers d’aquesta colla tarragonina enguany celebren el 20è aniversari i el 10è els seus gegants nous.

Les properes accions de dinamització del Mercat Central seran dins de la programació de Tarraco Viva i maridatges per escalfar els motors de la Fira del Vi organitzada per la DO Tarragona durant el mes de juny.

Tarraco Viva arrenca aquest cap de setmana

L'esdeveniment tarragoní més important pel que fa a l'antiga Tarraco Romana començarà aquest diumenge. Es tracta de Tarraco Viva, que durà a la ciutat un total de 427 actes. La recreació històrica «Roma fundadora de ciutats», a càrrec de ARQ, ha estat l'espectacle escollit per donar el tret de sortida a la XXI edició del certamen. Encara que la inauguració oficial serà a les 18.30 hores, la representació es podrà veure també a les 20.00 hores i a les 21.30 hores

La recreació inaugural farà un recorregut itinerant a l'interior del Passeig Arqueològic fins a la torre de Minerva. L'objectiu del mateix és mostrar la importància que tenien els rituals de fundació d'una ciutat per als antics romans. Tindrà una durada aproximada d'una hora i el preu d'entrada serà de 5 euros a partir dels 12 anys.

"ELECCIONS: Les cartes de la CUP per «redibuixar» Tarragona" "Espectacles infantils i exposicions aquest cap de setmana al Port de Tarragona"