La Guàrdia Urbana de Tarragona multa 18 persones en cinc mesos per infringir la normativa d'animals

La majoria de les sancions s'han produït per portar el gos sense lligar o sense morrió | No hi ha hagut multes pels orins, però sí dues per no recollir els excrements
L'Ajuntament de Tarragona ha sancionat 18 persones en cinc mesos per infringir la normativa d'animals. | Àngel Ullate

 

L'Ajuntament de Tarragona, a través de la Guàrdia Urbana de la ciutat, ha imposat durant aquest 2019 un total de 18 multes per infringir la normativa d'animals. Cap d'aquestes, però, té a veure amb la neteja dels orins dels gossos, problemàtica que es va voler solucionar amb la campanya «Comptem amb tu»https://tarragonadigital.com/tarragona/ajuntament-tarragona-orins-gossos, presentada el mes de novembre. La majoria de les sancions han arribat per dur el gos sense morrió o sense lligar, encara que també n'hi ha hagut dues per no recollir els excrements. 

Gossos sense lligar o sense morrió, principals motius de les sancions a Tarragona

Des que va començar l'any 2019, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha multat 18 persones per infringir l'ordenança sobre la Protecció, la Tinença i la Venda d'Animals. Gran part de les sancions s'han produït perquè els amos passejaven el gos sense lligar o sense morrió, fets que es tipifiquen com a faltes greus —sobretot si es tracta de gossos de raça potencialment perillosa—. 

En total hi ha hagut sis multes per portar el gos sense lligar —quatre eren perillosos— i tres per dur-lo sense morrió —dos d'ells perillosos—. Les altres sancions tenen a veure amb maltractaments lleus, la falta de llicència, els crits causats per l'animal o la no recollida d'excrements. En aquest sentit, val a dir que no hi ha hagut cap multa per no netejar els orins dels gossos. Aquest era el tema central de la campanya «Comptem amb tu», presentada el mes de novembre i que tenia l'objectiu d'afrontar aquesta problemàtica. Es van repartir 10.000 ampolles i es van editar 25.000 tríptics per informar els ciutadans, que estan obligats a remullar la zona després que l'animal hagi orinat. 

Les multes deixen uns 6.500 euros a les arques del consistori

Almenys 15 de les 18 sancions que s'han imposat durant els primers mesos d'aquest 2019 han estat greus. Segons la normativa de l'Ajuntament de Tarragona, la quantitat màxima que es pot reclamar per una multa d'aquestes característiques és de 2.404,05 euros. Entre el llistat d'enguany, però, la sanció màxima és de 800 euros —per dur un gos perillós sense lligar— i la mínima de 200 euros, per passejar un gos perillós sense la llicència en vigor.  En total, les multes han deixat en les arques del consistori uns 6.500 euros. 

També et pot interessar: 

"NOVETATS: Ja es coneix el cap de cartell de la iMAGInada a Tarragona!" "🔴Un indigent apallissa un gos a TGN i ataca els policies"