El Museu d'Art Modern de Tarragona s'omple de creacions d'alumnes d'infantil i primària

L’exposició ‘Ets un artista… i exposes al MAMT. Calendari 2020’ es podrà veure fins al 12 de gener de 2020

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) ha inaugurat avui dissabte, 30 de novembre, l’exposició ‘Ets un artista… i exposes al MAMT. Calendari 2020’, on es poden veure els treballs guanyadors del programa pedagògic ‘Treballem amb l’Art’, vinculat al MAMT Pedagògic i amb la participació d’alumnes d’educació infantil i primària d’arreu de les comarques tarragonines. La mostra, precisament, es podrà veure fins al 12 de gener de 2020.

Els tres centres guanyadors d’aquesta edició han estat l’Escola Prat de la Riba de Reus, amb el primer premi; l’Escola Vedruna Sagrat cor de Tarragona, amb el segon premi; i l’Escola de Pràctiques, també de Tarragona, amb el tercer premi. Amb això, les seves obres formaran part del calendari 2020, juntament amb els treballs de les altres escoles seleccionades, un total d'onze centres de la demarcació.

Els nens i nenes que han participat en les activitats d’enguany s’han citat a l’acte d’inauguració de l’exposició i presentació del calendari 2020. Allà, també s’hi han lliurat els premis als treballs seleccionats. El jurat l'han integrat la directora del MAMT, Marisa Suárez; la secretària del servei pedagògic del museu, Núria Serra, i dues artistes i docents de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, Eugènia Arnavat i Núria Rion.

Diverses alumnes, admirant un dels treballs exposats | Diputació de Tarragona

El MAMT Pedagògic, en marxa des del 1991

El MAMT Pedagògic, que va començar la seva activitat el 1991, és una eina d’assessorament de docents i escolars a través d’accions i dinàmiques engrescadores, per tal que desenvolupin la creativitat i les capacitats d’expressió i comunicació a través de l’art. A partir d’aquesta premissa, infants i mestres treballen a partir de l’observació directa de les obres al museu i realitzen debats diversos. A més, les escoles que no poden visitar el MAMT poden emprar la MAMT Pedagògic Box, un sistema per treballar les col·leccions a l’aula, sense sortir de l’escola.

També et pot interessar 

"🏛 Gran iniciativa de Tarragona per celebrar 19 anys sent Patrimoni Mundial de la UNESCO" "🔴 «Som humans i cometem errors, però i tant que hi ha sortida contra la sida»"