Retiren un niu de vespa asiàtica en un parc de Tarragona

Els Bombers van dur a terme la tasca

Els Bombers de la Generalitat van haver de fer aquest dilluns, 21 de setembre, una sortida diferent a la ciutat de Tarragona. El cos va ser requerit després que un veí donés avís per la presència d'un rusc 'estrany' en una zona molt concorreguda i coneguda pels tarragonins i tarragonines. En desplaçar-se fins al lloc dels fets, van poder comprovar que es tractava d'un niu de vespa velutina, és a dir, de la temuda vespa asiàtica.

Amb l'ajuda del camió-escala, els Bombers de la Generalitat van poder retirar-lo de l'arbre on s'havia instal·lat, al parc de la Ciutat Quinta de Sant Rafael de Tarragona. Com es pot veure a les imatges, es tracta d'un niu força gran i certifica l'expansió d'aquesta vespa invasora a les comarques tarragonines. Fins ara, se n'havia detectat la presència al Baix Penedès i a l'Alt Camp.

També recentment uns apicultors de les Terres de l'Ebre van confirmar que havia arribat a la zona en veure's sorpresos per l'atac d'aquestes vespes a les seves arnes. Els Agents Rurals es van desplaçar fins a la serra de Cardó, on hi havia les arnes, i van poder comprovar que la matança havia estat obra de la vespa asiàtica, la qual és especialment perillosa per les abelles, les quals han vist incrementada la dificultat de la seva supervivència amb aquesta espècie invasora.

"L'actriu tarragonina Agnès Busquets dona el tret de sortida a Santa Tecla" "«L'any vinent complim 700 anys de Santa Tecla i volem una programació molt especial»"