La nova sala d'hemodinàmica del Joan XXIII obrirà la setmana vinent

Gràcies al nou equipament els tractaments d'hemodinàmica s'incrementaran entre 300 i 400 casos anuals
La nova sala d'hemodinàmica del Joan XXIII s'obrirà la setmana vinent. | Cedida

 

La nova sala de cardiologia intervencionista de l'Hospital Joan XXIII obrirà la setmana vinent. Té l'última i més avançada generació del mercat i està configurada per donar solució a procediments intervencionistes tant d'hemodinàmica com d'electrofisiologia. Gràcies al nou equipament, el tractament de casos d'hemodinàmica cardíaca passarà dels 1.800 anuals als 2.200, aproximadament. Es tracta de la segona sala d'aquest tipus que hi ha al centre hospitalari tarragoní. 

 

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, i el director gerent de l’Institut Català de la Salut, (ICS), Josep Maria Argimon, han visitat aquest dijous, 13 de desembre, la nova sala d'hemodinàmica. Els ha acompanyat el cap de Cardiologia de l'Hospital Joan XXIII, Alfredo Bardají. 

 

La nova sala d'hemodinàmica permetrà augmentar els tractaments al Joan XXIII

Gràcies a la nova sala d'hemodinàmica, l'Hospital Joan XXIII podrà augmentar els tractaments de casos d'hemodinàmica cardíaca i els d'electrofisiologia. El tractament d'hemodinàmica passarà de 1.800 a entre 2.100 i 2.200 casos anuals. Pel que fa a l'altre vessant, l'augment serà menor, d'entre 70 i 100 casos l'any. 

 

Obrir aquest nou equipament suposa, pel Joan XXIII, millorar les infraestructures. La nova sala de cardiologia intervencionista té 45,9 metres quadrats i està integrada amb la sala de control i dotada amb l'equipament i els requeriments d'una àrea quirúrgica. 

 

Un equipament d'última tecnologia

La nova sala d'hemodinàmica del Joan XXIII compta amb un equip d'última generació. Permetrà realitzar casos de cardiopatia estructural de major complexitat i amb la màxima seguretat, perquè compta amb sistemes de fusió de la imatge d'ecocardiologia i TAC molt innovadors. A més, s'ha incorporat un sistema de reducció de dosis de raig X que permet aconseguir imatges de gran qualitat amb una exposició ultrabaixa de radiacions. 

 

Per últim, disposa d'eines informàtiques avançades que permeten una gestió integral i una millora del flux de treball i eficiència del temps. Es pot treballar simultàniament en casos diferents entre la sala d'exploració i la de control, sense interrupció entre elles. El Joan XXIII segueix millorant els seus equipaments i deixa clar que és el centre de referència de la província.