La Diputació reformarà l'Escola d'Art de Tarragona amb mig milió d'euros

Les obres començaran durant el primer semestre de 2019 i permetran que el centre compti amb una nova sala d'actes i una biblioteca

 

La Diputació de Tarragona reformarà l'edifici que acull l'Escola d'Art i Disseny. És obra de l'arquitecte Fernando Garrido i es va construir entre els anys 1973 i 1976. Mai fins ara s'hi ha fet una acció important, només obres de manteniment. Les mancances d'espais sorgides els darrers anys i les patologies pròpies de la construcció han provocat que la Diputació decideixi invertir mig milió d'euros. Els operaris començaran a treballar al llarg del primer semestre de 2019 i les actuacions es realitzaran a la planta baixa i primera planta de l'edifici. Pròximament, a més, també es licitaran obres relacionades amb la façana, molt valorada. De fet, el conjunt és un emblema del racionalisme tardà a Tarragona.

Les obres que es realitzaran a l'edifici «preservaran i posaran en valor el conjunt de l'immoble», segons han assegurat fonts de la Diputació de Tarragona a TarragonaDigital. L'edifici el va dissenyar Fernando Garrido Rodríguez l'any 1973. Es tracta d'un arquitecte reputat, guardonat amb el Premio Nacional de Arquitectura i conegut per la seva faceta de pintor. L'Escola d'Art i Disseny de Tarragona forma part del Catàleg de Béns a Protegir del Patrimoni Cultural de la ciutat. Per aquest motiu, les actuacions que s'hi faran han de comptar amb el vistiplau del Departament de Cultura de la Generalitat. 

Les obres adaptaran l'Escola d'Art a les necessitats educatives actuals

Des que es va construir l'edifici de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona als anys setanta, encara no s'hi ha fet cap obra important. Només actuacions puntuals de millora i manteniment. Al llarg d'aquests anys, el centre ha crescut en nombre d'alumnes i els temps han canviat. Per això, l'administració creu adient «adaptar-la a les necessitats educatives actuals» i, més endavant, rehabilitar l'exterior «per preservar i posar en valor» el conjunt arquitectònic. «Requereix d'una actuació global», deien des de la Diputació.

Els treballs afectaran a la planta baixa i la primera planta de l'edifici. S'habilitarà un nou espai de bilbioteca i s'ampliaran els espais administratius i de professorat. A més, es crearà un nou taller polivalent i una sala d'actes, on hi cabran un màxim de 137 persones. D'altra banda, també es guanyarà en seguretat, perquè s'aprofitarà per millorar les vies d'evacuació en cas d'incendi.

Les obres afectaran a una superfície construida de 839,56 metres quadrats. Més endavant, la Diputació també treballarà en la façana de l'edifici. S'incidirà en les torres circulars i es pintaran la resta de façanes. També s'instal·laran baranes a les cobertes i s'adequarà l'accessibilitat de la gran sala multifuncional interior coneguda com a "piscina". 

Els operaris començaran a treballar durant el primer semestre de 2019

Els treballs que ha licitat la Diputació de Tarragona tenen un pressupost de 514.818,71 euros. El 9 de gener de l'any vinent es coneixerà qui és l'empresa adjudicatària. Per aquest motiu, està previst que els operaris comencin a treballar al llarg del primer semestre de 2019. El projecte d'obra ha estat redactat per la Unitat d'Arquitectura Municipal del SAM de la Diputació. 

"Jutgen els dos lladres que van retenir i agredir un veí de Tarragona a casa seva" "Els vehicles elèctrics arriben al Consorci d'Aigües de Tarragona"