Ricomà assegura que «és lògic que la gent surti al carrer, exigeixi i que se sumi a la vaga general d'avui»

L'alcalde de Tarragona diu que «el que està en joc va molt més enllà, fins i tot, de la llibertat dels presos, va de democràcia, de drets fonamentals i de llibertats»
Pau Ricomà ha atès els mitjans de comunicació abans de la manifestació d'aquest migdia. | Antonio Ramos

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha valorat la situació que viu Tarragona i Catalunya en el seu conjunt durant la manifestació que s'ha celebrat aquest migdia a la plaça de la Font. El batlle tarragoní ha assenyalat que «el que està en joc va molt més enllà, fins i tot, de la llibertat dels presos, va de democràcia, de drets fonamentals i de llibertats que ha costat molt de guanyar i que ara mateix estan en perill per un procés involucionista».

Ricomà ha explicat que «des de la sentència hi ha hagut una onada d'indignació que entenem perfectament, vehiculada de moltes maneres, que té el seu origen en una sentència injusta contra els representants polítics catalans». El batlle ha afirmat que «no és normal que mig govern estigui a la presó, mig estigui a l'exili i que la presidenta i els líders socials estiguin empresonats». L'alcalde de Tarragona ha recordat que «és lògic que la gent surti al carrer i exigeixi, així com que se sumi a la vaga general d'avui».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Sobre l'atac d'aquesta matinada que ha cremat la porta de l'Ajuntament de Tarragona, Ricomà ha ressenyat que «no sabem gaire cosa més de què va passar, estem esperant els informes pericials». L'alcalde ha afegit que «ho condemnem absolutament i volem manifestar l'agraïment al treballador que hi ha fet front». 

Laia Estrada culpabilitza les forces de seguretat dels aldarulls

Per la seva banda, la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, ha culpabilitzat les forces de seguretat dels aldarulls que s'han produït a Tarragona els tres últims dies. Estrada ha assenyalat que «des de dimarts passat, després de l’acte d’Òmnium, van començar una sèrie d’aldarulls a la nostra ciutat que situem el seu origen en una operació totalment orquestrada de les forces policials». Estrada ha recordat que aquests fets «no s'han donat només a Tarragona, sinó que també ha passat a les altres capitals de província i a Sabadell».

Laia Estrada ha responsabilitzat «les forces policials de la situació de caos que es viu a la nostra ciutat, perquè hem vist furgons dels Mossos perseguint els manifestants i la Policia Nacional fent càrregues indiscriminades». Per tot això, la portaveu cupaire ha instat a Pau Ricomà «a fer fora les forces policials», alhora que ha encoratjat la població perquè segueixi protestant massivament «de forma pacífica i no violenta».

"❗Contundents paraules d'un diputat tarragoní contra la Policia Nacional" "🔴Els comerços de Tarragona han fet vaga, avui?"