Nadal exigeix que Tarragona inverteixi més a combatre la violència masclista

El PDECat presentarà una moció al proper ple amb diverses propostes en aquest sentit
Cristina Guzmán i Dídac Nadal, regidors del PDECat a Tarragona, aquest dimecres en la presentació de la moció per al proper ple. | Gerard Recasens

 

El PDECat considera «insuficient» el pressupost que l'Ajuntament de Tarragona destina a combatre la violència masclista i demana que s'augmenti, així com també els recursos humans destinats a aquest àmbit. Dídac Nadal, portaveu de la formació postconvergent a la ciutat, ho ha explicat aquest dimecres, 30 de gener, i ha anunciat que el seu grup presentarà una moció en aquest sentit al proper ple municipal.

«Aquesta és una xacra que no cessa, i que aquest 2019 ja ens ha deixat un apunyalament a Sant Pere i Sant Pau i un intent d'assassinat a Bonavista», ha recordat Nadal. «La justícia de vegades dona signes de certa impunitat davant de la violència masclista, i ens genera molta incomoditat veure com encara ara neixen partits polítics que la neguen, i que proposen que es derogui la legislació que protegeix la dona», ha exposat el portaveu postconvergent a l'Ajuntament de Tarragona.

El PDECat presentarà una moció al pròxim ple per augmentar el pressupost destinat a la protecció de la dona

En base a aquests fets, el PDECat presentarà al ple ordinari del proper mes de febrer una moció perquè l'Ajuntament destini més recursos al combat de la violència contra les dones. «Proposem millores en la detecció i l'atenció en aquests casos», ha explicat Nadal.

«Proposem un augment del pressupost d'igualtat, per fer polítiques actives per protegir la dona», ha dit, i alhora ha defensat que «una part del pressupost de tots els departaments del consistori s'hauria de destinar a l'equilibri i la igualtat». «Cal fomentar la participació ciutadana en els actes de prevenció de la violència masclista, i fer formació a escoles i instituts», ha reblat.

Finalment, Nadal ha demanat incrementar el nombre d'especialistes en violència masclista als serveis socials de l'Ajuntament. Demanen doblar els tres treballadors actuals. Nadal ha exigit a la Generalitat que es millori el finançament del SIAD, però ha posat el focus en l'aportació municipal a les polítiques de defensa de la dona, que ara és de 140.000 euros i que considera que «cal millorar-la, perquè aquesta matèria tan delicada ha de ser una prioritat a la ciutat».

També et pot interessar

Paradistes del Mercat Central de Tarragona impulsen un servei de venda en línia

Corren descalços la marató de Tarragona per donar «visibilitat a una malaltia rara»

"GRAN NOTÍCIA: La important novetat del Mercat de Tarragona!" "EMOCIONANT: Corren descalços la Marató de TGN per donar visibilitat a una malaltia rara"