L'AVV El Pilar reuneix prop de mig centenar de persones en la protesta contra el conseller Hermán Pinedo

L'entitat veïnal assegura que el regidor no els ha volgut rebre per parlar sobre l'estat del seu local | Pinedo es mostra sorprès i qüestiona el paper de Cristina Berrio

 

Prop de mig centenar de persones ha participat aquest dimecres en la concentració contra el conseller de Patrimoni Municipal de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, organitzada per l’AVV El Pilar – Eixample. El motiu de la protesta ha estat que «el conseller Pinedo no ens ha volgut rebre per parlar sobre el mal estat del local de l’associació i les obres pendents», ha explicat, micròfon en mà, Cristina Berrio, presidenta de l’entitat.

La vicepresidenta de l’AVV El Pilar – Eixample, Montse Muñoz, ha assegurat que després de trobar-se en el conseller Pinedo fa uns dies en un acte i parlar amb ells, «aquest dimarts al matí, la seva secretària em va trucar per dir-me que no tenia res a parlar amb nosaltres». Muñoz ha afegit que «aquest dimecres he parlat amb el conseller, que s’ha disculpat, ha dit que no hi ha diners per les obres i ens ha donat cita per l’1 d’octubre».

La problemàtica ve de fa mesos. El passat mes de juliol, durant unes actuacions de millora al local, una part del sostre va cedir deixant el descobert una biga en mal estat. L’associació de veïns es va posar en contacte amb l’Ajuntament i tècnics municipals van realitzar una visita, constatant que l’estat de la biga no era òptim, així com l'existència d'algunes mancances en accessibilitat. L'entitat va demanar unes millores addicionals, de les que els tècnics van prendre nota.

Una de les bigues del local de l'associació es troba en molt mal estat. | Tarragona Digital

 

Aquesta situació ha provocat que l’entitat veïnal no hagi iniciat les activitats que tenien previstes al local per a la gent del barri, especialment nens i gent gran, ja que no volen córrer cap risc. Durant la concentració per reclamar un local digne, s'ha anunciat que les protestes continuaran cada dimecres fins que no s'arrangi l'espai.

Hermán Pinedo hi diu la seva

TarragonaDigital s’ha posat en contacte amb el conseller Hermán Pinedo que ha comentat que «aquesta és una problemàtica que ve de lluny i estem treballant-hi. Aquest dijous tindrem l’informe tècnic de valoració i el pressupost de les actuacions, incloent-hi les millores que van demanar els veïns».

En aquest sentit, Pinedo ha afirmat que «sigui quin sigui el pressupost, ni enginyeria industrial ni patrimoni municipal tenen partida pressupostària per aquestes obres i per això s’ha de fer un modificatiu de crèdit que, per terrminis, serà ja de cara al ple d’octubre».

El conseller de Patrimoni Municipal, Hermán Pinedo, en una imatge d'arxiu. | Àngel Ullate

 

El conseller ha confirmat que ha parlat amb Montse Muñoz, explicant-li com està la situació i disculpant-se per la situació creada, tot i que ha afirmat que «en la primera trucada els vam dir que la reunió no podria ser fins a l’octubre, com finalment ha estat, ja que tenim cita per l’1 d’octubre».

Finalment, Hermán Pinedo s’ha referit a la concentració de protesta que s’ha fet aquest dimecres. El conseller ha reflexionat que «fa cinc anys que visc a Tarragona i em sorprèn que, després de les males experiències que s'han viscut amb l’anterior govern, hagin organitzat aquesta protesta sense haver parlat amb mi». Així mateix, ha afegit que «també em sorprèn el paper de la presidenta, Cristina Berrio, vinculada al PSC com a assessora, posant tant èmfasi en la convocatòria a les seves xarxes socials».

"❗TENSIÓ A TARRAGONA entre MENA i gitanos per una agressió" "🏋Els clients d'un gimnàs de TGN, «estafats» pel tancament sobtat del centre"