NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Pinedo es compromet a arranjar el local de l'AVV La Floresta, afectat de nou pels darrers aiguats

L'equipament, reparat fa un any, segueix patint filtracions d'aigua quan plou | Dimarts a la nit es va inundar i es van desprendre plaques de guix del sostre

L'arribada d'un episodi de pluges fa patir als responsables de l'AVV La Floresta. Des de fa més d'una dècada, el local de l'entitat veïnal, propietat municipal, pateix goteres i filtracions d'aigua. El temporal de dimarts a la nit no va ser una excepció i la seva gran virulència dels aiguats ha provocat danys considerables al local social de l'associació. La nit de dimarts, les fortes pluges caigudes van inundar el local de l'AVV La Floresta, alhora que van provocar la caiguda de diverses plaques de guix del sostre, a conseqüència de l'aigua acumulada.

Des de l'entitat veïnal s'ha decidit suspendre totes les activitats previstes fins a nou avís. Mitjançant un missatge a les xarxes socials, l'AVV La Floresta informava que «a causa de l'estat en què es troba el local per la pluja i per seguretat, totes les activitats queden suspeses fins a nou avís». A través de les mateixes xarxes socials, l'associació va fer palès el seu descontentament per la situació. «Desil·lusió i molt enuig. Després de tant lluitar i de dir que les coses no s'estaven fent bé, al final teníem raó. 9.000 euros llençats i nosaltres seguim sense local».

Algunes plaques del sostre del local de l'AVV La Floresta van cedir per culpa de la pluja. | Cedida

La xifra de 9.000 euros es refereix a la inversió anunciada i executada per l'anterior equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona per tal d'acabar amb els històrics problemes de la seu social de l'AVV La Floresta. Concretament, durant l'estiu del 2018 es van iniciar els treballs de reparació, que es van realitzar en dues fases. En la primera, es va impermeabilitzar la coberta de l'edifici, mentre que en una segona fase es va arranjar l'interior, sanejant parets, sostres i portes. Tot i això, les goteres i filtracions d'aigua continuen. A finals del mes d'agost ja es va produir un episodi, que aquest dimarts es va tornar a repetir.

Pinedo i López visiten el local de l'AVV La Floresta

El conseller de Patrimoni municipal de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha manifestat que vol posar fil a l'agulla a aquest tema i acabar amb els problemes. Pinedo, acompanyat de la consellera María José López, va visitar dimecres el local de l'AVV La Floresta i es va comprometre «a treballar per solucionar els problemes del local tan aviat com es pugui». El conseller Pinedo ha explicat a TarragonaDigital que «un primer pas ha estat netejar i sanejar l'interior del local», mentre que el segon pas serà «la visita d'un tècnic municipal per tal que avaluï els danys i que des de l'Oficina de Projectes realitzi un pressupost».

Els consellers Hermán Pinedo i María José López van visitar dimecres el local de l'AVV La Floresta. | Cedida

Hermán Pinedo ha explicat «la situació que vam trobar al local era bastant dolenta i els veïns ho atribueixen a les deficiències a l'hora d'executar les obres de reparació». El conseller ha assenyalat que «una vegada coneguem les actuacions que s'han de realitzar i el seu pressupost, ens ocuparem que la intervenció es faci com més aviat millor i amb totes les garanties». Després d'aquesta actuació per acabar amb les goteres i les filtracions d'aigua, el conseller de Patrimoni municipal vol abordar a mig termini «la problemàtica del corc que afecta portes i finestres».

"🎭Teatre, dansa, música i molt més: la programació dels teatres de Tarragona" "❗Les dures paraules del líder de Ciutadans de Tarragona contra l'alcalde de la ciutat"