Pau Ricomà reclama «voluntat» als partits de Tarragona per desencallar la situació del Palau d'Esports

El ple també ha tirat endavant una ajuda de 60.000 euros pel CBT

Aquest divendres, 10 de juliol, s'ha dut a terme un plenari extraordinari de l'Ajuntament de Tarragona, A l'ordre del dia han destacat el debat sobre la modificació de plantilla; l'aprovació del modificatiu de crèdit per atorgar una ajuda econòmica al CBT de Tarragona i el comiat de la consellera de Turisme, Laura Castel, que ha abandonat la plaça de la Font per centrar-se en les seves tasques com a senadora a la cambra alta del poder legislatiu espanyol. 

El to polític del plenari ha sigut d'una tensió continguda. S'han intercanviat retrets l'oposició contra el govern municipal, lògic i normal; oposició contra oposició, exemplificat en la tensa relació que mantenen els grups municipals de la CUP i el PSC, que comença a demanar a crits que algú en faci una novel·la; socis preferents del govern municipal, com ara Junts per Tarragona, contra ERC, i antics socis de govern entre ells. La cara de sorpresa del conseller socialista Pau Pérez quan ha rebut un retret inesperat del seu antic soci de govern, el portaveu popular José Luís Martín, ha sigut francament divertida. En aquest intercanvi de ganivetades dialèctiques, ha destacat el to positiu del portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, i la voluntat del grup municipal d'ERC, i dels consellers de l'equip de govern tarragoní, de no entrar en retrets públics amb la resta de formacions.

En resum, sembla que en aquesta «nova normalitat» alguna cosa, políticament parlant, comença a moure's a la plaça de la Font.

«La política de recursos humans del conseller Pau Pérez»

El primer punt de l'ordre del dia ha sigut l'aprovació de la modificació de la plantilla i la relació de llocs de treball, així com de les fitxes descriptives de les funcions dels llocs de treball. La proposta ha tirat endavant amb els vots a favor dels dos membres de la coalició municipal, ERC i En Comú Podem, i el principal grup de l'oposició, el PSC de Tarragona. Hi han votat en contra, Junts per Tarragona; PP de Tarragona; Ciutadans i la CUP. Ha obert foc, en el debat, el portaveu popular, José Luís Martín, 

Martín ha citat, literalment, l'argumentació del conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny, quan aquest estava a l'oposició i es debatien modificacions de plantilla, i ha acabat carregant contra el govern municipal assegurant que fan «la política de recursos humans del conseller Pau Pérez». Pérez, regidor socialista antic responsable de recursos humans en els governs municipals de Ballesteros, ha posat cara de sorpresa al rebre la càrrega del seu antic soci de govern. 

La resta de formacions que han votat en contra s'han centrat en les crítiques que la proposta del govern municipal ha rebut per part dels sindicats, acusant-los de «manca de diàleg». Fortuny s'ha defensat assegurant que «després de sis mesos de no poder donar sortida a llocs de treball fonamentals per l'Ajuntament, hi ha una cosa que es diu Tarragona i no pot quedar paralitzada». Ciutadans i la CUP han intentat treure a ballar, dialècticament parlant, és clar, als consellers d'En Comú Podem, acusant-los de «treballar braça a braç amb els sindicats, i després us comporteu com la patronal», però no ho han aconseguit. La portaveu anticapitalista, Laia Estrada, s'ha confessat entristida «pel mercadeig de l'equip de govern amb el PSC». 

60.000 euros pel CBT

Després del debat de la plantilla, s'ha entrat en la discussió, i posterior aprovació, de dos modificatius de crèdit, un per aconseguir material contra la COVID-19, que ha sigut aprovat per unanimitat, i un altre per atorgar 60.000 euros al club de bàsquet CBT, que els ha d'ajudar amb l'ascens a LEB Plata.

Amb el primer, Ciutadans i PSC han demanat a l'equip de govern unitat en la lluita contra el coronavirus. Amb el segon, la portaveu socialista, Sandra Ramos, se n'ha cansat de sentir a la CUP dient que «mercadegen els seus vots» i ha respost el següent: «sí, nosaltres sabem negociar políticament i vostès no. No ens culpin a nosaltres». Durant el debat sobre aquest modificatiu de crèdit, s'ha posat sobre la taula la situació del Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània. Ricomà ha insistit amb el fet que «la solució jurídica està sobre la taula, falta la voluntat dels grups».

El portaveu de Junts per Tarragona, Didac Nadal, ha reclamat que les comissions «siguin públiques» i ha defensat, de manera molt contundent, el seu vot en contra en la darrera comissió de Territori, on es va tirar enrere la proposta de l'equip de govern pel Palau d'Esports. «Deuen pensar que som tots imbècils menys vostès» ha reblat Nadal. 

Per últim, el plenari extraordinari també ha servit per donar compte de la renúncia al càrrec de la consellera de Turisme, Laura Castel. La majoria dels portaveus municipals l'han acomiadat amb bones formes, alguns d'ells amb crítiques molt contundents, i el més elegant ha sigut el portaveu taronja, Rubén Viñuales, qui, tot i la camisa clarament estiuenca que lluïa, ha dit adéu a Castel lamentant «el problema de què no hagis pogut dedicar més temps a la conselleria de Turisme. Hauries fet molt bona feina». 

"La missa per les víctimes del coronavirus a la Catedral de TGN ja té data" "Els funcionaris de Tarragona tornen als seus llocs de treball"