ERC presenta els alcaldables de la regió i crida a «abandonar capelletes i campanars»

Els republicans presenten una vuitantena de candidatures arreu de l'àrea metropolitana
Els alcaldes de Cambrils i Torredembarra i els candidats a Tarragona i Reus han encapçalat l'acte d'ERC | ÀNGEL ULLATE

 

ERC presentarà la xifra més alta de la seva història pel que fa a llistes electorals a les eleccions municipals del proper 26 de maig a la regió de Tarragona. Els republicans han presentat aquest divendres, 5 d'abril, fins a una vuitantena d'alcaldables a diversos municipis de l'àrea metropolitana tarragonina, en un acte que ha obert el candidat a les eleccions espanyoles per Tarragona, Jordi Salvador, que ha dit que «la gent d'ERC som gent normal que de vegades fa coses extraordinàries».

A l'acte també hi ha assistit el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, que ha volgut mostrar el seu «suport» als candidats locals del Camp de Tarragona. Rufián també s'ha referit al CEO fet públic aquest divendres, que dona la victòria als republicans a les eleccions generals del proper 28 d'abril. «A ERC no parlem d'enquestes ni quan ens van bé ni quan ens van malament», ha dit Rufián, que ha estat clar en assegurar que «algun dia m'agradaria perdre una enquesta i guanyar unes eleccions».

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha assistit a l'acte | ÀNGEL ULLATE

 

ERC posa en valor les alcaldies de Cambrils i Torredembarra

El cos principal de l'acte en clau local l'han capitalitzat les dues alcaldies amb més població que ERC té a l'àrea metropolitana de Tarragona. Els republicans han volgut treure pit d'experiència de govern amb Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, i Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra. Aquest darrer ha posat de relleu que «per primer cop en 24 anys, serà un alcalde d'ERC el que comenci i acabi un mandat amb normalitat».

Rovira ha destacat que «a la Torre hem tingut fins a tretze llistes en unes eleccions, i molts exemples de partits fets per interessos personals o econòmics». «Exercir la governabilitat, completar un mandat sencer, era un objectiu clar d'aquests quatre anys», s'ha congratulat Rovira, que ha exhibit obra de govern i la «baixada de l'endeutament» com a principals arguments de mandat. «La gent d'ERC governem aplicant dia a dia els valors republicans», ha reblat i ha instat que «com a Torredembarra, deixem de banda la política de 'capelletes'».

Al seu costat, l'alcaldessa de Cambrils Camí Mendoza ha volgut destacar el caràcter «sempre dialogant» d'ERC. Més enllà d'això, Mendoza s'ha dirigit als diversos candidats i alcaldes que s'estrenen en política. «A Cambrils, fa quatre anys, vam passar de no tenir representació a l'Ajuntament a guanyar les eleccions i tenir l'alcaldia», ha destacat, desitjant «molts ànims» a altres candidatures que arrenquen de bell nou. Com Rovira, Mendoza ha destacat «l'estabilitat del pacte de govern, malgrat les dificultats i les pressions».

ERC presenta els alcaldables de la regió | ÀNGEL ULLATE

 

Ricomà i Llauradó es donen la mà i insten a abandonar definitivament les «batalles de campanar»

De les dues alcaldies més destacades d'ERC a la regió, s'ha donat pas als dos grans alcaldables de la zona que són, és clar, els de Tarragona i Reus. Pau Ricomà ha estat clar i ha definit tota l'àrea metropolitana de Tarragona «com una gran ciutat, una única gran ciutat amb molts reptes comuns que hem d'afrontar».

«Deixem-nos de capelletes i de campanarets, diguem prou als patricis de poca volada que tenen el poder, el Camp de Tarragona és de la seva gent!», ha exclamat Ricomà davant l'ovació de l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV, on se celebrava aquest acte. «Tenim una ciutat i una àrea metropolitana a mig fer i ens hem de posar ja a resoldre les matèries pendents, i per això cal que ERC sigui forta», ha reclamat el candidat a l'alcaldia de Tarragona.

Esquerra Republicana presenta els alcaldables del Camp de Tarragona | ÀNGEL ULLATE

 

En el torn de paraula l'havia precedit la diputada al Parlament de Catalunya i candidata a l'alcaldia de Reus, Noemí Llauradó, que ha començat en pro del feminisme, animant «totes les dones candidates d'ERC». «Enguany hem de passar de 50 a 100 alcaldesses d'ERC a Catalunya», ha dit Llauradó. 

L'alcaldable reusenca ha reivindicat «la manera de fer política d'ERC, sempre honesta i transparent» i ha estès la mà a Pau Ricomà referint-se també a «deixar de banda d'una vegada les batalles de campanar» i reconeixent que ERC «ha de jugar un paper clau a la capital de la regió, Tarragona».

Pau Ricomà en l'acte d'ERC a Tarragona | ÀNGEL ULLATE

 

També et pot interessar

"La impactant novetat que han anunciat pel nou parc comercial de Tarragona" "FASTIGÓS estat de diversos contenidors de Tarragona"