Els pàrquings de Tarragona, entre els cinc més cars d'Espanya

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha analitzat els aparcaments municipals i privats de 27 capitals de província i Tarragona supera la mitjana
Tarragona és la cinquena ciutat de l'Estat amb els pàrquings més cars. | Pavapark

 

Els pàrquings de Tarragona es troben entre els cinc més cars d'Espanya. Així ho assegura l'estudi realitzat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que ha analitzat els aparcaments públics —municipals i privats— de 27 capitals espanyoles. Tarragona es troba per sobre del preu mitjà si s'estaciona el vehicle durant 48 minuts —2,01 euros a la ciutat per 1,78 de mitjana— i durant dues hores —5,03 euros per 4,16 de mitjana a Espanya—. Ara bé: els preus son els mateixos que fa 12 anys, quan l'OCU va fer l'últim estudi d'aquestes característiques. 

Els preus dels pàrquings de Tarragona, per sobre de la mitjana estatal

Aparcar el cotxe durant 48 minuts en un pàrquing a Tarragona té un cost mitjà de 2,01 euros. Es tracta d'una quantitat 23 cèntims més cara que la mitjana espanyola, situada en 1,78 euros. El mateix passa si l'estacionament té una durada de dues hores: a la ciutat es paguen 5,03 euros de mitjana, pels 4,16 euros d'arreu de l'estat. Així ho demostra l'estudi elaborat per l'OCU, que ha analitzat els preus i les condicions de sis aparcaments de Tarragona: els de l'avinguda Catalunya i el Saavedra —municipals— , el del Mercat —d'Espimsa— i els de la Rambla Nova, la plaça de la Font i l'avinguda Ramón y Cajal —tots tres d'empreses privades—. 

L'única tarifa en la qual Tarragona surt benparada és en la de 300 minuts o un dia complert. Aparcar durant 24 hores a la ciutat té un cost de 9,54 euros de mitjana, 46 cèntims més barat que a Espanya. Cal tenir en compte, però, que són els preus de les empreses privades els que augmenten la mitjana tarragonina. Els pàrquings de l'AMT mantenen la tarifa per sota de la mitjana espanyola: la tarifa municipal és de 5,50 euros al dia. 

Amb tot, els preus de Tarragona no han augmentat en els darrers 12 anys, moment en què es va fer l'últim estudi de l'OCU. Arreu de l'estat la pujada ha estat generalitzada i els preus són un 20% més alts. Barcelona, Madrid i València tenen, a hores d'ara, les tarifes més elevades. Badajoz és, en canvi, la ciutat més barata.

Només els aparcaments municipals compleixen la normativa d'espai

Un altre dels aspectes que ha analitzat l'OCU és l'espai que tenen els vehicles a l'interior dels pàrquings. A Tarragona, per exemple, només els aparcaments municipals de l'avinguda Catalunya i el Saavedra compleixen amb la normativa. L'aparcament privat de Ramon y Cajal és el més estret, seguit dels de la Plaça de la Font, la Rambla Nova i Corsini. 

"Punt i final a la marató de debats per les eleccions municipals a Tarragona" "El teatre adaptat per a actors amb discapacitat torna amb èxit a TGN"