Tarragona instal·larà nou reductors de velocitat en diversos punts per evitar accidents

La rambla Francesc Macià, on una dona va ser atropellada mortalment l'any passat, serà un dels indrets on es guanyarà en seguretat

 

L'Ajuntament de Tarragona instal·larà reductors de velocitat en diversos punts de la ciutat per evitar nous accidents o atropellaments. Els elements seran de component asfàltic, amb rampes a banda i banda i s'ubicaran abans dels passos de vianants. S'ubicaran als barris de Sant Pere i Sant Pau, Campclar, Torreforta i Sant Salvador, i també al carrer August i la rambla Francesc Macià, on l'any passat va morir atropellada una dona. El cost de les actuacions es xifra en uns 38.000 euros. 

Reductors de velocitat per evitar nous accidents a Tarragona

L'any 2018, a Tarragona es van produir 973 accidents de trànsit en els 10 primers mesos de l'any, el que va suposar un augment del 7% amb respecte el 2017. El curs va tancar amb dues víctimes mortals: el conductor d'una motocicleta i una dona atropellada. Després d'aquest succés, el teixit veïnal va reclamar mesures «urgents», que el consistori va prometre estudiar.

Mesos més tard, el consistori, a través de les regidories de Seguretat —Guàrdia Urbana— i Mobilitat, ha licitat la instal·lació d'aquests elements. Seran de component asfàltic, ocuparan tota la calçada i tindran una altura d'entre sis i deu centímetres. El pressupost és de 38.891,75 euros i es preveu que els tècnics els col·loquin abans del mes de maig. 

Els reductors s'instal·laran abans de passos de vianants

El projecte, que té l'objectiu d'incrementar la seguretat dels conductors, però sobretot dels vianants, preveu la instal·lació de set elements reductors. «La justificació és calmar el trànsit prèviament als passos de vianants», assegura l'enginyer civil encarregat de redactar la memòria tècnica de l'actuació. 

Sis dels reductors s'emplaçaran als barris de Tarragona. A Sant Pere i Sant Pau el lloc escollit és el carrer Marcel·lí Domingo. A Campclar, el consistori ha decidit posar-los als carrers Riu Foix i Riu Ciurana. A Torreforta, a les vies Montblanc i Josep Roqué. Per últim, pel que fa als barris, es col·locarà un reductor a l'avinguda Sant Salvador d'aquest districte de la ciutat. 

Així quedarà el reductor de velocitat al carrer August de Tarragona. | Memòria Projecte

 

La rambla Francesc Macià, sota el punt de mira

Els veïns de la rambla Francesc Macià van reclamar mesures «urgents» després que es produïssin diversos atropellaments en aquesta via. A més de l'accident mortal, un gos també va perdre la vida. «Els vehicles circulen massa ràpid per aquí», deien els veïns. De fet, la rambla es va convertir en el nou «punt negre» de la ciutat. 

Per tots aquests motius, el consistori ha decidit instal·lar l'element reductor de velocitat en el mateix punt on va tenir lloc l'accident mortal, en sentit pujada, i una mica més endavant, just abans de la plaça de la Generalitat. D'altra banda, també se'n col·locarà un al carrer August. Tots els elements aniran acompanyats de senyalització horitzontal a terra i de vertical, amb un senyal rectangular. El límit de velocitat serà de 30 quilòmetres per hora.  

Els veïns de la rambla Francesc Macià reclamaven el reductor de velocitat des de feia mesos. | Google Maps

 

"AGENDA: Arriben els Tres Tombs a Tarragona amb novetats!" "ATENCIÓ: Destrossa el cotxe de la Urbana i mossega i pega 2 agents a TGN"