NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

L'oposició tomba la proposta de l'equip de govern de Tarragona per reobrir el Palau d'Esports Catalunya

La votació s'ha dut a terme durant la comissió de Territori

La situació del Palau d'Esports Catalunya, la joia de la corona de l'Anella Mediterrània al barri tarragoní de Campclar, es complica una vegada més. Dos anys després dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, i amb un canvi de govern municipal pel mig, el pavelló continua sense estar obert al públic. Tot semblava indicar que l'estira-i-arronsa entre el consistori i el govern català, l'administració que va pagar l'equipament, estava a un pas d'enllestir-se però, finalment, aquest divendres, 3 de juliol, ha caigut un gerro d'aigua freda sobre les esperances d'aquells que volen poder gaudir d'un Palau d'Esports que va costar 15 milions d'euros. 

L'anterior equip de govern municipal, format per socialistes i populars, van deixar el tema de la cessió del Palau d'Esports a mitges. L'actual, format per republicans i En Comú Podem, va posar fil a l'agulla i va intentar esquivar els diferents obstacles jurídics que existien per a poder recepcionar l'equipament, per a poder dir que el Palau d'Esports ja era de Tarragona. La fórmula de l'equip de govern ha consistit a cedir el solar perquè es pogués registrar el Palau. A canvi, l'executiu català cedia l'ús del Palau, el que suposava una gestió per sempre i gratuïta, 

Aquest divendres, a la comissió de Territori, i amb el  vot en contra de PSC, Junts per Tarragona, Ciutadans i l'abstenció del Partit Popular, la proposta no ha tirat endavant. L'equip de govern, segons ha explicat el seu portaveu municipal, el conseller Xavi Puig, ha proposat «que la propietat de l'espai sigui de la Generalitat però la gestió, 100% de l'Ajuntament».- Puig ha apuntat, també, que «seguirem treballant per desbloquejar aquest tema. La negativa d'avui, però, pot suposar un retard en l'obertura de l'espai». L'equip de govern ha afirmat que s'ha perdut «l'oportunitat de resoldre un embolic que ens permetia tenir la gestió de manera indefinida i gratuïta del Palau d'Esports».

La reacció de l'oposició

Les forces de l'oposició no han trigat a posicionar-se. El grup municipal de Junts per Tarragona ha exigit que la propietat del Palau d'Esports sigui per a la ciutat, tal com es va acordar fa anys. «La fórmula jurídica que ens planteja l'equip de govern és una cessió, un acord insatisfactori per la ciutat i que no compleix els compromisos adquirits originàriament pel departament de Patrimoni de la Generalitat», ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal. 

«És imprescindible obrir al més aviat possible aquest equipament a la ciutadania i a totes les entitats tarragonines, no pot ser que dos anys després de la finalització dels Jocs Mediterranis el Palau d'Esports segueixi en mans del departament de Patrimoni», ha lamentat Nadal.  El principal grup de l'oposició, els socialistes, ha posat sobre la taula la possibilitat que «el govern municipal signi un conveni temporal per poder reobrir el Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània als clubs de la ciutat de manera immediata».

La regidora del PSC, Begoña Floria, ha explicat que «hem demanat que es retirés el punt de l'ordre del dia presentat a la comissió d'Urbanisme, per elevar a plenari la cessió gratuïta dels terrenys on està el Palau, valorats en gairebé 700.000 euros. Ens hem ofert a sumar tots els partits en un front comú i reclamar a la Generalitat el que el mateix govern autonòmic va prometre, però finalment el govern d'ERC-En Comú Podem ha mantingut el punt i hem hagut de votar en contra, a la vegada que hem exigit que el Palau s'obri de manera immediata», ha dit Floria. 

"Tots els detalls de l'acte d'homenatge als difunts de Covid-19 aquest diumenge a TGN" "Enhorabona: Maria Fort, guanyadora de la primera edició de Covers Flaixbac"