Retiren novament els llaços grocs de la muralla de Tarragona

Aquest dimarts havien tornat a aparèixer els llaços a l'entorn del portal del Roser
La muralla de Tarragona, aquest dimecres a primera hora, sense els llaços grocs. | Gerard Recasens

 

La muralla de Tarragona ja no té penjats els llaços grocs que aquest dimarts, per segona vegada en pocs dies, van aparèixer com a protesta contra l'empresonament i exili dels líders polítics i socials del procés independentista de Catalunya. Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, en les darreres hores, i a través d'una ordre emesa des de l'alcaldia, diversos operaris de l'Ajuntament de Tarragona han retirat els llaços. D'aquesta manera, aquest dimecres 29 d'agost, la muralla ha despertat sense cap dels símbols penjats 24 hores abans a l'alçada del portal del Roser.

Es repeteix així el patró que es va reproduir fa escassos dies, quan per primer cop van aparèixer llaços grocs penjats en aquesta zona tan concorreguda de la muralla de Tarragona i que, alhora, serveix com a accés a la Part Alta per a molts veïns i passejants, però també per a turistes. Com aquest dimarts, el dia 21 d'agost van aparèixer els llaços lligats a la xarxa protectora de la muralla. Llavors, com aquest dimecres, també van ser retirats al cap de poques hores.

Els llaços grocs a la muralla de Tarragona

En menys de deu dies, doncs, la muralla de Tarragona i l'entorn del seu accés a través del portal del Roser han estat l'escenari d'una autèntica guerra de símbols entre col·lectius de la ciutat que reclamen la llibertat i el retorn dels presos i els exiliats, i el govern de la ciutat, integrat pel bipartit de PSC i PP. En les dues ocasions en què s'han penjat llaços grocs en aquest punt, la seva retirada per part dels serveis municipals ha estat immediata.

Els llaços grocs han esdevingut el símbol del reclam de la llibertat i el retorn de l'exili dels polítics que, la tardor passada, van liderar el procés d'independència de Catalunya. Oberta la causa judicial setmanes més tard de la proclamació de la independència, Puigdemont, quatre dels seus consellers, Marta Rovira i Anna Gabriel es mantenen des de llavors fora de l'Estat; mentre que l'exvicepresident Junqueras, cinc consellers més, Carme Forcadell, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart estan empresonats.

Llaços grocs a la muralla de Tarragona aquest dimarts 28 d'agost | TarragonaDigital.com

 

"Denuncien altes temperatures dins la nova comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona" "Detenen un home per robar i agredir un vigilant a un supermercat de Torreforta"