Tarragona i la Generalitat ofereixen tallers d'orientació laboral als menors no acompanyats

Els cursos han començat aquest divendres, u de març, i es porten a terme a les instal·lacions del Tarragona Impulsa

 

L'Ajuntament de Tarragona i els serveis territorials del departament de Treball, Afers Socials i Família, del govern de la Generalitat de Catalunya, han iniciat aquest divendres, 1 de març, un seguit de tallers, fins a set, destinats a oferir als menors no acompanyants residents a la ciutat «eines per a la orientació laboral».

A la presentació hi ha acudit Francesc Roca, conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, i Francesc Tarragona, director dels serveis territorials de l'esmentada conselleria del govern català. Als cursos, «de dues hores de duració cadascun», es treballen «conceptes com l'orientació laboral i les competències transversals que més es demanen als joves al mercat laboral»

Al primer grup, que s'ha iniciat aquest divendres, participen «12 joves no escolaritzats pendents de la regularització acollits als centres de la ciutat».  Pel conseller tarragoní, Francesc Roca, «aquests cursos donaran eines d'autonomia a un grup de joves que es troben entre nosaltres, sense cap arrelament, i que per tant necessita la màxima ajuda perquè puguin formar-se, trobar feina i, quan siguin majors d'edat, establir-se pel seu compte».

Treball «conjunt» de Tarragona amb la Generalitat

Aquesta actuació destinada als menors no acompanyats no és l'únic anunci plegat que han fet, en les darreres setmanes, el conseller d'Ocupació i Ensenyament del consistori tarragoní, Francesc Roca, i diferents representants del govern de la Generalitat.

A meitats del mes de febrer, el conseller d'Educació del govern català, Josep Bargalló, en una visita a la plaça de la Font, anunciava que el govern, i el consistori tarragoní, «planificarien conjuntament el futur educatiu de la ciutat». Durant la trobada amb l'alcalde Ballesteros, i Roca, el conseller Bargalló va explicar que també s'havia parlat «sobre les noves infraestructures necessàries a la ciutat».

També et pot interessar:

"ATENCIÓ: El nou Hospital Joan XXIII ja té data d'estrena" "SORPRENENT: Begoña Floria treu pit de la gestió cultural a TGN"