Tarragona treballa per obrir els mercadets el 24 d'abril

L'empresa pública Espimsa impulsa una nova mesura per reactivar el mercat de Torreforta

L'empresa municipal tarragonina Espimsa preveu obrir els mercadets de Tarragona el divendres, 24 d'abril. La mesura arribaria un mes després de la suspensió d'aquesta activitat i afectaria els mercadets de Bonavista, Sant Pere i Sant Pau ,Torreforta i Sant Salvador.

El president d'Espimsa, i portaveu del grup municipal de Junts per Tarragona, Didac Nadal,  ha confirmat en declaracions a aquest mitjà,  que «estem treballant per poder obrir els mercadets el pròxim 24 d’abril». Nadal ha puntualitzat que «aquesta apertura es farà seguint els criteris marcats en aquesta situació. És a dir, només es podran fer compres essencials, com fruita o verdura». La planificació prevista comporta una iniciativa que pot ajudar al mercat de Torreforta, un dels mercats municipals en pitjors condicions, amb la meitat de les parades buides. Nadal ha apuntat que «els marxants podrien ocupar espais a l'aparcament del mercat de Torreforta, on es podria controlar l'accés».

Malestar entre els venedors

Així doncs, la reobertura, encara que sigui parcial, és a dir, només per fruita i verdures, serà molt benvinguda pels venedors dels mercadets. Aquests venedors van rebre molt malament, pocs dies abans que es decretés l'estat d'alarma, la decisió de Tarragona de fer tancar els mercadets. Municipis com Vila-seca i Valls també van prendre la mateixa decisió que l'equip de govern tarragoní. 

"🌹Activitats i un concurs per celebrar un Sant Jordi virtual al Port de Tarragona" "👮 La Guàrdia Urbana de Tarragona lluita contra un nou acte d'incivisme"