Tarragona incorpora 50 nous semàfors repetidors arreu de la ciutat

Són les llums duplicades a poca alçada que permeten millorar la visibilitat dels semàfors més alts
Un dels nous semàfors repetidors, a la sortida de Via Augusta des de la Rambla Vella | Cedida

 

L'Ajuntament de Tarragona, a través de la tasca del Servei de Mobilitat, està instal·lant un total de 50 semàfors repetidors arreu de la ciutat, en uns treballs que es preveu que acabin abans de l'inici del nou curs escolar. Aquests repetidors són lón les llums duplicades als mateixos semàfors i a poca alçada (1,20 metres, en la majoria dels casos) que permeten millorar la visibilitat dels semàfors més alts quan es troben just a sobre de la línia de detenció i, per tant, la visibilitat de la llum és complicada.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Se situen, doncs, com a llums inferiors a vista del conductor per duplicar molts semàfors convencionals. Se situen en els encreuaments on la visibilitat estava més malmesa fins ara, especialment a grans artèries de Tarragona com ara la Rambla Vella, la Via Augusta, la plaça Imperial Tarraco o l'avinguda d'Estanislau Figueres. Aquests repetidors s'han començat a col·locar fa dies, tot i que encara no estan tots instal·lats.

L'Ajuntament de Tarragona ha començat a instal·lar semàfors repetidors per millorar la visibilitat

Els repetidors es col·loquen a poca altura per duplicar els llums dels semàfors | Cedida

Els repetidors són, simplement, duplicacions de la llum del semàfor a una altura molt més baixa i còmoda. Tot i que la norma general estableix que els semàfors s'han de col·locar allà on siguin perfectament visibles, en alguns encreuaments no hi ha massa marge i la llum del semàfor se situa just a sobre de la línia on cal aturar-se, fet que fa molt més difícil la visió del senyal lluminós.

Amb l'aplicació d'aquesta nova mesura viària, el consistori espera resoldre una incomoditat endèmica a la xarxa viària urbana i, per tant, reforçar la seguretat dels conductors en una cinquantena de cruïlles de la ciutat.

"🚨Es colen a la botiga pel sostre i roben 50.000 euros en mòbils a Tarragona" "🔴 ALERTA: Una dona, assetjada mentre feia nudisme a la platja Waikiki de TGN"