L'Ajuntament de Tarragona accelera per reforçar el mur que separa l'Amfiteatre de les escales del Miracle

El consistori licita unes «obres d'urgència» a l'espera de l'estudi de fons que marcarà el futur de l'Amfiteatre romà
Les escales del Miracle de Tarragona han reobert aquest dilluns després dels treballs per reforçar el mur de l'Amfiteatre | TarragonaDigital

L'Ajuntament de Tarragona ha començat l'any decidit a prémer l'accelerador per millorar l'estat del patrimoni romà de la ciutat des del primer dia —i de forma gairebé literal—. El consistori ha licitat aquest dijous les obres per reforçar el mur que separa l'Amfiteatre de les escales del Miracle, una actuació que titlla «d'urgència» valorada en poc més de 40.000 euros. Les empreses interessades a realitzar-la es podran presentar fins al pròxim 14 de gener.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'àrea de Patrimoni recorda el duríssim informe que va obligar a tancar provisionalment l'Amfiteatre a la tardor del 2019 per justificar els treballs «complementaris i d'emergència» que està a punt d'encarregar. La finalitat de les obres és molt clara: consolidar el mur, des de les parts de paret com les pedres soltes en pitjor estat, i reparar el sistema de recollida de les aigües pluvials «per evitar un major deteriorament» del ja denunciat en el darrer informe.

L'actuació d'urgència precedirà un estudi íntegre per protegir i millorar l'amfiteatre de Tarraco

Imatge d'arxiu de l'Amfiteatre de Tarragona | Antonio Ramos

La convocatòria obre la porta a «actuacions tant per dins com per fora del recinte» de l'Amfiteatre, i proposa la implementació d'elements de contenció perpendiculars, ancoratges o l'augment del gruix del mur. Tot això per garantir «el pas per les escales del Miracle sense haver de témer per la seguretat de les persones». Insisteixen, però, que aquests treballs són una primera resposta prèvia a la gran ambició del 2020: un projecte general, molt més ampli i complet, de millora de la totalitat de l'amfiteatre romà de Tarragona.

Un cop finalitzats els treballs, que duraran aproximadament tres mesos, l'Ajuntament està decidit a reobrir l'ample de les escales —i que ara mateix només es poden fer servir pel costat més allunyat de la joia romana—, tal com passava abans de la crisi patrimonial que va esclatar a la tardor. «Tenint en compte la situació i els inconvenients que tot plegat està suposant, cal que es porti a terme la contractació el més aviat possible», rebla l'informe. Si la voluntat es confirma en els terminis previstos, les escales del Miracle reobririen per complet abans d'acabar la primavera.

També et pot interessar

"⛔ Els CDRs tornen a tallar a l'avinguda Roma de TGN a partir d'avui dijous" "👶 BENVINGUT! Ja coneixem el primer bebè nascut a les comarques de TGN aquest 2020"