Tarragona presenta unes festes de Sant Magí «diferents i amb imaginació»

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a retallar els actes, però es mantindran els tradicionals amb variacions
El cartell de Sant Magí 2020, dissenyat per Dani Pena | Àngel Ullate

L’estiu és a tocar i també ho són les festes majors, que aquest any seran del tot diferents a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19. Tarragona no se’n salva, i  tot i que mantindrà les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla, se celebraran adaptades a les recomanacions sanitàries. L’Ajuntament de Tarragona ha presentat, aquest dimecres 10 de juny, el cartell, la imatge i la programació de la Festa Major de Sant Magí, que enguany quedarà compactada en tres dies, el 17, 18 i 19 d’agost.

A grans trets, se celebraran menys actes i es faran els més essencials, com ara la baixada de l’aigua, concerts o la Imaginada. A més, bona part del contingut de la festa tindrà format audiovisual. Es proposaran continguts d’arxiu i programes especials de TAC12, però també es presentaran nous projectes amb la participació de les tarragonines i tarragonins. Fins i tot es treballa per oferir castells el dia de Sant Magí al migdia, si bé en un format televisiu que s'està acabant de dissenyar.

Els actes imprescindibles no faltaran

Pel que fa als actes més tradicionals, s'està treballant per fer una Baixada de l'Aigua des de la Brufaganya diferent. L'Ajuntament ha proposat que l'aigua baixi amb un original vehicle de transport història a motor des de la matinada del dia 18, i que arribi a Tarragona al migdia. Se seguirà fent la distribució de l'aigua, alfàbrega i mides, però d'una manera descentralitzada per evitar aglomeracions.

Respecte la música, se celebrarà el Festival de Sant Magí de l'AMT, el qual serà amb invitació prèvia i amb una rotació de públic i amb artistes amb capacitat d'assumir la major demanda de públic possible. Un dels artistes confirmats que actuaran al Teatre Auditori del Camp de Mart a l'agost és el violinista Ara Malikian.

Precisament l'interior del Teatre Auditori Camp de Mart serà l'espai on se celebrarà la Imaginada, en una edició adaptada a la realitat sanitària i social. Se celebrarà, com és tradicional, els dies previs a la festa, el 13, 14, 15 i 16 d'agost. De moment encara s'està treballant per acabar de perfilar la programació, que en principi la configuraran una dotzena d'actes. Properament es definiran les condicions d'accés del públic al recinte.

El cartell, obra del dissenyador Dani Pena

El consistori tarragoní ha presentat també, aquest dimecres, el cartell i la imatge de Sant Magí 2020, obra del dissenyador gràfic Dani Pena. El cartell, amb el Portal del Carro com a protagonista, presenta una visió zenital de l'església amb un element divertit d'un doll d'aigua sortint-ne juntament amb els elements principals de la festa.

"Canvis a l'Ajuntament de Tarragona a l'espera de redefinir l'organització de govern" "Importants novetats: Les 2 opcions que Tarragona té pel futur de Ca l'Ardiaca"