L'Ajuntament de Tarragona preveu que el Festival d'Estiu torni al Camp de Mart l'any 2020

La vaga general d'aquest divendres ha endarrerit la reobertura del Teatre Tarragona | L'equip de govern municipal està treballant el projecte de pressupostos que recolliran la nova partida pels teatres
El Camp de Mart pot recuperar la programació del Festival d'Estiu l'any vinent. | Miguel Cabrerizo

L'anterior govern municipal de Tarragona, format per socialistes i populars, van deixar els tres teatres públics de la ciutat a un pas del tancament. A meitats del passat mes de febrer, una part de les planxes de cartó guix del passadís de la zona de l'amfiteatre es va desprendre, obligant a tancar, de manera indefinida, l'equipament teatral més nou que té Tarragona. Els problemes del Teatre Tarragona s'afegien al tancament del Camp de Mart per problemes amb la carpa i la manca de manteniment, denunciada en múltiples ocasions, del Metropol, la joia de l'arquitecte Jujol a la Rambla Nova de Tarragona.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Ara, però, quan el nou govern municipal ja ha complert més de 100 dies al càrrec, i amb l'alcalde Pau Ricomà al capdavant de la conselleria de Cultura del consistori tarragoní, sembla que alguna cosa està canviant. Encara ha de concretar-se, i la millor manera de concretar les voluntats polítiques són els pressupostos, però l'Ajuntament de Tarragona ha declarat a aquest mitjà que preveu el Festival d'Estiu torni al Camp de Mart l'any vinent, l'any 2020. 

Així mateix, les instal·lacions a tocar de les muralles estan «disponibles. Des de l'Ajuntament s'atenen les peticions de les entitats que volen fer-hi activitats i a partir de l'abril hi ha compromesos diferents festivals escolars».

Reobertura ajornada per la vaga general

El Teatre Tarragona havia d'obrir aquest divendres, 18 d'octubre, però la vaga general catalana que ha tingut lloc ha endarrerit l'acte de reobertura. Les obres, conseqüència del despreniment del sostre, estan acabades  Un cop l'equipament estigui de nou en funcionament, el Teatre acollirà una temporada amb 26 espectacles, entre els quals hi haurà màgia, òpera i música. El conseller tarragoní de Cultura, el batlle Ricomà, té clar que demanaran responsabilitats pel que ha passat al Teatre Tarragona. 

La conselleria de Cultura està treballant en la proposta de pressupostos, sobretot en la partida econòmica que destinaran als teatres i al seu manteniment. La joia de la corona del circuit de teatres públics tarragonins, el Teatre Metropol, pateix un greu problema de manteniment, com ha recordat moltes vegades qui fou conseller de Cultura, Josep Maria Prats, que ha provocat que hi hagi problemes de puces o, segons l'arquitecte Enric Casasnovas, dubtes sobre la resistència del pilar de fosa.. I tot això quan encara no fa ni un mes del 140 aniversari de l'arquitecte Josep Maria Jujol, l'autor del Metropol. 

"🏺 Conviure amb el patrimoni: bocins d'història de TGN al menjador de casa" "❗📺 Li ensenyen el cul en directe a Ana Rosa Quintana des de Tarragona"