Tarragona recorda que no manté cap vincle amb el presumpte autor d'abusos sexuals a l'Aula de Teatre de Lleida

En un comunicat, l'equip de govern recorda que enguany no hi ha cap contracte amb l'entitat lleidatana

La conselleria de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona s'ha posicionat, de manera clara, arran del vincle indirecte que vinculava el departament amb l'escàndol dels presumptes abusos sexuals de l'antic director de l'Aula de Teatre de Lleida, Antonio Gómez. Aquest diumenge, 24 de maig, el diari 'Ara' ha tret a la llum les presumptes pràctiques delictives de Gómez, que hauria abusat sexualment durant 20 anys de noies que estudiaven teatre al centre.

L’any 2017 l’Ajuntament de Tarragona va contractar l’Associació Cultural de Teatre de Lleida per a la realització d’un projecte educatiu per prevenir els riscos associats al consum de drogues i les conductes sexistes, inspirats en l’obra Max in Love. Aquest projecte estava vinculat al servei de promoció de la Salut de l’Ajuntament de Lleida, on feia 20 anys que s’estava desenvolupant. 

Durant el 2017, Antonio Gómez va ser el director de l’obra i l’encarregat dels assajos amb els actors i actrius,  que es van efectuar en espais municipals com l’Espai  Jove Kesse i La Palmera. El novembre es va estrenar la representació oberta a la ciutadania i també es van fer dues representacions,  només per l’alumnat, sota la direcció d’Antonio Gómez.  L'any següent, any 2018, es van fer quatre representacions de Max in Love i, a partir del gener de 2019, quatre representacions més, Gómez va cedir la direcció del projecte a una antiga alumna que vivia a Tarragona. Enguany, el consistori no compta, segons ha informat, amb cap contracte amb l'Aula de Teatre. 

Suport als joves tarragonins

Segons el consistori tarragoní, la conselleria de Ciutadania ha contactat, aquest dilluns, 25 de maig, amb els joves que van participar en les sessions teatrals de la nostra ciutat per exposar-los-hi  la informació i posar-se a la seva disposició si ho necessiten. Els joves han manifestat que no van observar cap conducta impròpia per part d’Antonio Gómez Casas. Tanmateix, l’Ajuntament els hi ha ofert suport psicològic per si ho necessiten. 

Des de la conselleria, han mostrat «tota la solidaritat i suport a les dones agredides» i han avançat que «l'assessoria jurídica del consistori estudiarà els fets succeïts per si calgués demanar responsabilitats».

"La sorprenent trobada que ha mantingut el president del Col·legi d'Advocats de TGNA" "Novetats: L'Ajuntament de TGN explica com s'anirà a les platges de la ciutat"