Una Rambla viva i llibres al Pont del Diable: Tarragona no renuncia al Dia del Llibre

L'Ajuntament mantindrà la celebració, adaptada a les recomanacions sanitàries del moment
Sant Jordi 2020 va caure en ple confinament i en el pic de la pandèmia | Laia Solanellas

No serà Sant Jordi, ni tampoc pretén ser-ho. L'Ajuntament de Tarragona no ha dubtat a l'hora de fer una declaració d'intencions clara de cara a la jornada del pròxim dijous 23, l'improvisat 'Dia del Llibre' que vol mantenir viva la flama del què el 23 d'abril no va poder ser. Malgrat totes les incerteses, Tarragona ho tirarà endavant.

El consistori ha confirmat, a través d'un comunicat, que està treballant per articular «una Diada amb les màximes condicions de seguretat» i que no seguirà la passa enrere de Reus, que ha descartat l'opció de treure parades al carrer per raons de seguretat sanitària. La capital tarragonina sí les treurà, i dividirà la celebració en dos dies importants: dijous 23 i dissabte 25 de juliol.

Dijous 23: La Rambla Nova vol aparentar la normalitat que no podrà tenir

L'Ajuntament ha confirmat que, dijous, habilitarà una sèrie de paradetes a la coca central de la Rambla Nova, entre els Despullats i la Font del Centenari, «en un format més reduït i segur» entre les 10.00 i les 24.00 hores. El focus es posarà en «els autors i autores locals, i les llibreries i floristeries» de Tarragona. Una jornada que «no supleix Sant Jordi», ha insistit el consistori.

A més de les cèlebres paradetes, estan previstes una sèrie de recitals poètics i actuacions musicals a les 19.00, 20.00 i 21.00 hores a l'epicentre de la celebració. La jornada és organitzada, de forma conjunta, per l'Ajuntament, l'Escola de Lletres, l'Associació de Músics, llibreters i floristes de Tarragona.

Dissabte 25: Literatura i patrimoni al Pont del Diable

Més enllà de la jornada semitradicional de dijous, el fil es reprendrà el dissabte 25 de juliol a l'entorn del Pont del Diable, en una decisió inèdita que donarà total protagonisme al parc ecohistòric de l'aqüeducte i a la simbiosi entre literatura i patrimoni. Entre les 17.30 i les 20.30 hores, l'espai acollirà una zona de paradetes literàries i fins a quatre presentacions de llibres amb els autors.

En destaca la de l'obra 'Mar d'estiu', del premiat escriptor Rafel Nadal, i els llibres de temàtica patrimonial es consolidaran en una jornada especial pensada per amortir la ferida emocional que el 23 d'abril va obrir entre silencis i mascaretes. Malgrat tots els 'malgrats', Tarragona no s'oblida de la cultura en una setmana delicada per al sector.

"La proposta de Junts per Tarragona per acabar amb les «ocupacions il·legals»" "El barri de Sant Salvador de Tarragona, cansat de l'incivisme"