Tarragona centrarà els esforços a atraure el turisme de proximitat i desestacionalitzar la temporada

Aquest dilluns s'ha reunit la Taula Estratègica de Turisme de Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha acordat amb el sector turístic desestacionalitzar la temporada turística. «Amb la promoció de l’àmplia oferta d’activitats culturals, patrimonials, esportives, firals i comercials volem atreure visitants cada setmana. Per aquest motiu, farem una promoció conjunta de les àrees de turisme, patrimoni, cultura, comerç i esports», ha manifestat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en acabar la Taula Estratègica de Turisme. 

A la reunió amb el sector turístic, s'ha acordat, també, elaborar un pla de contingència turística, tenint en compte els recursos propis de la ciutat, -com ara el clima, la gastronomia i la cultura-, i definint mercats prioritaris, així com apostant per la promoció. 

 

Potenciar la imatge de destí segur

Els altres acords presos durant la Taula Estratègica de Turisme és potenciar la imatge de destí segur amb protocols higiènics i sanitaris als establiments. «Volem que s’associï la imatge de la ciutat com una destinació neta. Per això, es crearia un segell per destacar els establiments que compleixen amb la normativa que s’estableixi sobre mesures d’higiene i desinfecció», ha apuntat la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Laura Castel. 

Les altres dues mesures acordades són flexibilitzar l’ocupació de terrasses durant els mesos de desconfinament i, finalment, aparcar la reclamació d’una nova taxa turística que s’estava elaborant. Les principals incerteses manifestades pel sector turístic són com i quan es produirà el desconfinament; en quines condicions podran obrir els establiments, així com la necessitat de flexibilitzar les condicions dels ERTO’s  de manera que es pugui recuperar part de la plantilla necessària per poder obrir esgraonadament. 

«En definitiva, es tracta de treballar conjuntament Ajuntament i el sector turístic, creant sinergies per promocionar un turisme més sostenible, apostant per la qualitat i els valors de la sostenibilitat mediambiental. Volem atreure un turisme de proximitat», ha conclòs l’alcalde. 

A la reunió hi ha participat el conseller de Patrimoni, Herman Pinedo; l’Associació d'Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, l’Associació Càmpings Costa Daurada i Terres de l'Ebre, l’Associació d'Hotels de Tarragona, l’Associació d’Apartaments Turístics i Hostels de Tarragona, l’Autoritat Portuària, la Universitat Rovira i Virgili, AENA i els sindicats, entre altres entitats com AG Planning, Tàrraco Apartaments, el Museu Bíblic o el MNAT.

"Participeu: Tarragona es mobilitza per recaptar menjar amb aquesta iniciativa!" "Atenció: Investiguen un abocament químic a Tarragona i demanen ajuda als ciutadans"