Tarragona renova el conveni per formar docents en acompanyament al dol en l'àmbit escolar

L'Ajuntament de Tarragona, SERFUMT i el Col·legi Oficial de Psicologia col·laboren en aquest projecte, que va iniciar-se el curs passat
El conveni s'ha signat aquest matí a l'Ajuntament de Tarragona. | Mauri

L'Ajuntament de Tarragona, l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres de Tarragona (EMSERFUMT) i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) han signat, per segon any consecutiu, un conveni de col·laboració per al desenvolupament de les accions de formació i atenció al dol en l'àmbit educatiu de Tarragona. L'acte ha estat presidit per l'alcalde de Tarragona i president d'EMSERFUMT, Pau Ricomà; el conseller d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño; i la presidenta del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Tarragona, Eva Llàtser.

L'alcalde i president del SERFUMT, Pau Ricomà, ha remarcat que «des de SERFUMT, com a empresa amb majoria pública, tenim la voluntat d'ampliar aquest servei de suport psicològic al dol, oferint una formació en aquelles qüestions relacionades amb la mort als educadors».

Per la seva part, el conseller d'Educació, Manel Castaño, considera que «és de vital importància l'acompanyament al dol en el context educatiu, ja que per tal de promoure un creixement saludable cal que els professionals de l'educació disposin de pautes i recursos per poder acollir i acompanyar als alumnes en un procés com aquest».

El Tanatori Municipal de Tarragona ha estrenat una nova etapa des de fa uns mesos. | Àngel Ullate

La signatura del conveni suposarà que els professionals de l'educació rebin formació de suport psicològic al dol a partir del segon semestre d'aquest curs, quan s'iniciaran els programes formatius als centres educatius que permetran acollir i acompanyar el dol en l'àmbit escolar. Amb aquesta formació en dol es dotarà els professionals de l'educació de les eines necessàries que facilitin l'acompanyament d'infants i adolescents en el dol.

Col·laboració entre institucions

El paper de cada institució, que regula en conveni, suposa que: el COPC, a través dels professionals de la psicologia de les seves seccions, aportarà els programes de formació dels docents a realitzar i les persones que els impartiran en els diferents centres educatius. El Departament d'Ensenyament, a través dels seus Serveis Territorials a Tarragona, publicarà els cursos dins de la seva oferta i assessorarà els docents que impartiran el curs sobre quines són les necessitats dels seus professionals.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'Ajuntament de Tarragona, a través de l'IMET, aportarà la coordinació de la Comissió de seguiment del conveni entre les diverses parts, farà la difusió de la formació entre els seus serveis educatius i els centres educatius de Tarragona ciutat i posarà a disposició també les seves instal·lacions. Per últim, EMSERFUMT aportarà els recursos econòmics per la posada en marxa del programa de formació als professionals de l'educació. L'àmbit d'aplicació de l'acord són els centres educatius del Camp de Tarragona i va dirigit tant al personal docent de primària i secundària, així com als mestres de llars d'infants i d'adults de l'Ajuntament i als Equips d'Atenció Psicopedagògica (EAPS).

"🏛 L'Ajuntament de TGN regula quines banderes no oficials es poden penjar a la façana" "❗ Jordi Salvador (ERC) defineix l'actuació de la policia com 'accions de psicòpates uniformats'"