Les instal·lacions esportives municipals de Tarragona reobren amb cita prèvia i mesures de seguretat

Els gimnassos obriran dimecres vinent, mentre que les piscines ho faran el dilluns dia 15

Les instal·lacions esportives municipals de Tarragona reobriran a partir de la setmana vinent, segons ha informat el Patronat Municipal d'Esports (PMET), després d'aprovar-ho en una reunió extraordinària del Consell Rector. Les instal·lacions estaven tancades des del passat 12 de març. 

La consellera d'Esports i presidenta del PMET, María José López, ha destacat que la reobertura «era molt esperada a la nostra ciutat» i ha apuntat que «es donen les condicions per fer-la amb garanties gràcies a la tasca que està fent tot el personal de les instal·lacions esportives municipals», ja que «complir les noves mesures de prevenció ha de ser un objectiu comú que implica també els usuaris i usuàries i els clubs esportius».

D'aquesta manera, doncs, els complexos esportius municipals de Campclar, Bonavista, Serrallo i Part Baixa, Riuclar-Torreforta-Icomar, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador obriran amb cita prèvia els gimnasos —sala de fitness i activitats dirigides— a partir de dimecres vinent, 10 de juny. De cara al dilluns 15 de juny s'obriran les piscines per a fer natació —encara sense cursets—, les pistes de pàdel i tenis i l'estadi d'atletisme Natalia Rodríguez de Campclar.

Les mesures de seguretat

Les instal·lacions esportives municipals tarragonines reobriran amb l'aforament limitat i establint mesures de control a l'entrada, com la presa de la temperatura, desinfecció de calçat, distància de seguretat, mascareta i gel hidroalcohòlic, entre altres mesures higièniques i sanitàries. A més, es fa una crida al compromís de responsabilitat.

La cita prèvia es podrà demanar a través de l'app Connecta o al web del Patronat Municipal d'Esports. Cada persona abonada podrà tenir fins a tres reserves actives a la setmana, les quals es podran fer amb 48 hores d'antelació. A més, les activitats tindran una durada màxima de 50 minuts a la piscina, sala de musculació i atletisme, mentre que les activitats dirigides duraran 45 minuts.

Durant el mes de juny només es cobrarà la meitat del rebut als abonats, tot i que aquelles persones que prefereixin esperar al setembre per reincorporar-se, poden acollir-se a la quota de manteniment. L'atenció al públic de manera presencial també s'ha de fer amb cita prèvia a través del web de Cita Prèvia de l'Ajuntament de Tarragona.

Els clubs esportius podran demanar l'ús d'instal·lacions

Pel que fa als clubs esportius, el PMET ha explicat que se’ls enviaran els protocols i normes d’actuació i d’utilització de les instal·lacions per tal que, si ho necessiten, puguin fer la petició d'entrenament dels diferents equipaments (com el velòdrom, piscines, pavellons, pista d’atletisme Natalia Rodríguez, etc.), que poden realitzar a partir del dia 8 de juny sempre que lliurin prèviament la documentació requerida pel Patronat i rebin l’autorització. Així mateix, la conselleria d’Esports ha acordat que s’obriran a partir de la mateixa data els camps de futbol municipals i el camp de tir amb arc de Sant Salvador, sota demanda de clubs i amb els mateixos criteris que els equipaments que gestiona el PMET.

Com que les competicions ja han finalitzat, els clubs que practiquen esports col·lectius només podran fer entrenaments en els equipaments municipals per a categories sènior, tot i que es permetran altres casos excepcionalment, sempre que estiguin justificats prèviament. Pel que fa a esports individuals només caldrà que justifiquen la necessitat d’entrenar a causa de la celebració de campionats imminents.

"El bonic gest de Tarragona amb els afectats per la Covid-19" "Participa: El concurs musical de TGN que busca nous talents"