Tarragona decreta serveis mínims en jardineria per evitar la mort dels espais verds durant la quarantena

L'Ajuntament ha comunicat a les dues empreses adjudicatàries que han de realitzar un manteniment bàsic de gespa, plantes i arbres de la ciutat

L'Ajuntament de Tarragona no vol deixar perdre els espais verds de la ciutat durant la crisi sanitària del coronavirus i ha comunicat a les dues empreses que realitzen els treballs de manteniment que han d’establir uns serveis mínims, amb la finalitat d'evitar que les plantes i els arbres morin, un fet que provocaria importants despeses futures en aquest àmbit.

El consistori tarragoní ha fitxat que els serveis mínims consistiran en el manteniment bàsic de la gespa i la jardineria perquè no es mori, el tractament contra l'escarabat morrut que afecta les palmeres, el manteniment dels arbres de plantació recent, que són els més delicats, per exemple, tota la nova plantació de l'Anella Mediterrània, així com la neteja i buidatge de les papereres només quan sigui necessari. Aquests serveis mínims es faran amb el material de seguretat, prioritzant les tasques individualment i, quan es requereixi més d'una persona, respectant les distàncies recomanades de seguretat.

El conseller de Territori i portaveu del govern, Xavi Puig, ha manifestat que «aquests serveis mínims salvaran la vida de les plantes i estalviaran una inversió milionària a posteriori». Puig ha aprofitat per agrair a la ciutadania «el comportament exemplar que està tenint amb el confinament a Tarragona. La cooperació d'aquesta ciutat a l'hora d'evitar la propagació del virus és per estar-ne molt orgullosos».

"❗La important donació que ha fet la comunitat xinesa de Tarragona" "🖍 El conte nascut a Tarragona per explicar la crisi del coronavirus als infants"